El conseller de Territori, Josep Rull
El conseller de Territori, Josep Rull
Barcelona

Primera reacció del govern a Rajoy: "Ha de respondre si accepta el guant de Puigdemont"

Rull recorda que en aquests moments el govern ha posat sobre la taula la "via del diàleg"

RedaccióActualitzat

Poc després que Mariano Rajoy hagi requerit a Carles Puigdemont que aclareixi si ha declarat la independència com a pas previ a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució, ha arribat la primera resposta del govern català de la mà del conseller de Territori. Josep Rull ha assegurat que, en aquest moment, Rajoy no ha de fer preguntes, sinó respondre si accepta el "guant que va oferir el govern de Catalunya" i, per tant, decidir si accepta la via del diàleg i de la mediació.

"En aquests moments el president Rajoy no ha de fer preguntes, sinó donar respostes i la resposta a: accepta el guant que va oferir el govern de Catalunya? Accepta la via del diàleg? La via de la mediació? La via de la política que és la que ens està demanant el conjunt de la comunitat internacional? Aquest és l'element rellevant. Vol anar per la via de la justícia o per la via de la política? Per la via de la democràcia o de la imposició?".

En declaracions als periodistes abans de visitar el Saló Nàutic de Barcelona, ha recordat que en aquests moments el govern ha posat sobre la taula el "diàleg".

"És hora de la política, del diàleg i de la democràcia i això és el que hi ha sobre la taula i d'aquesta base no ens mourem".

Així doncs, ha assegurat que "si ens criden a la taula del diàleg, hi serem".

Rull ha insistit que aquest dimarts el president Puigdemont va assumir el mandat democràtic que el poble de Catalunya li va fer el dia 1 d'octubre.

En qualsevol cas, assegura que "ara hem de veure en quins termes s'expressa el requeriment" de Rajoy.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut