Rull a Llarena: "Soc aquí perquè els sobiranistes vam guanyar les eleccions"

"El matí de Catalunya Ràdio" ha tingut accés a la declaració de l'exconseller davant del jutge, al mes d'abril

RedaccióActualitzat

"El matí de Catalunya Ràdio" ha tingut accés a la declaració judicial del diputat empresonat Josep Rull, davant el jutge Llarena del mes d'abril passat. En aquella ocasió ja li va retreure obertament la falta de respecte per la separació de poders que s'ha vist en la instrucció del cas de l'1 d'octubre. En concret, Rull li recordava que des del govern del PP anticipaven les actuacions del jutge:

"Catalá, en unes declaracions públiques, va donar per fet que els processats, en aquell moment investigats, serien inhabilitats a la primavera. El ministre Catalá també va dir que el jutge anava a resoldre en temps record la instrucció. O el ministre Catalá té dots d'oracle o el que ell apuntava ha anat passant amb una literalitat que és realment contundent."

 

Josep Rull també acusava el jutge de caure en contradiccions quan, uns mesos abans, l'havia deixat en llibertat i després el va tornar a empresonar amb els mateixos fets sobre la taula:

"Torno a subratllar-li aquella perplexitat. Arribo a la conclusió, potser m'equivoco, que soc aquí, tot i haver estat elegit diputat, perquè la meva formació política va obtenir un resultat important en aquestes eleccions i els sobiranistes vam guanyar les eleccions. Si no, no puc entendre un canvi de plantejament tan brusc i tan radical, i més veient els elements materials que suposen la base del meu processament. Només puc entendre això."

 

El jutge del Suprem va tancar la declaració arribant a la conclusió que cap dels dos no convenceria l'altre:

"Trobi les raons, si li dic de veritat, al seu processament a la interlocutòria i no busqui especulacions de tercers que es compleixen per a alguns i s'incompleixen per a d'altres. Disset no han quedat processats pel delicte de rebel·lió pel qual ha estat processat vostè. És el que li puc dir. En tot cas, estic convençut que no el convenceré del que vostè ha retret que no és així. Molt bé. Alguna pregunta més?"

 

ARXIVAT A:
Josep RullGovern empresonatArticle 155
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut