José María Ruiz Mateos i els seus sis fills, en una imatge d'arxiu (Foto: EFE)
La família Ruiz-Mateos encapçalava el conglomerat Nueva Rumasa, actualment immers en un expedient de regulació d'ocupació. (Foto: EFE)
Madrid

Ruiz-Mateos, pare i fill, citats a declarar per tres presumptes delictes fiscals al Rayo Vallecano

El fundador de Nueva Rumasa, José María Ruiz-Mateos, i el seu fill Javier Ruiz-Mateos Rivero estan citats a declarar dilluns davant del Jutjat d'Instrucció número 45 de Madrid per la seva presumpta implicació en tres delictes fiscals detectats durant la seva gestió de l'equip de futbol de Segona Divisió. Pare i fill estan acusats de delictes contra la hisenda pública, falsedat documental i aixecament de béns.

Actualitzat
El presumpte delicte fiscal dels Ruiz-Mateos és per un deute de 21,6 milions d'euros contret amb la hisenda pública durant diversos exercicis. Els principals creditors dels comptes de l'equip al 2008-2009 són Hisenda i la Seguretat Social, que els reclamen 21,68 milions d'euros dels exercicis compresos entre el 2004 i el 2008.

El delicte d'aixecament de béns estaria relacionat amb la presumpta apropiació dels ingressos generats per la publicitat de la marca Clesa, que lluïa a les samarretes dels jugadors del Rayo Vallecano, i la presumpta falsedat documental afecta l'elaboració de les actes de diverses juntes d'accionistes celebrades per la societat de l'equip.

La jutge titular, Gemma Gallego, també ha pres declaració a Teresa Rivero, la presidenta del Rayo Vallecano i dona de Ruiz Mateos, i també ha citat els responsables de l'assessoria jurídica i l'administrador del club.





Anar al contingut