Madrid

Ruiz-Gallardón: "He estat derrotat"

L'alcalde de Madrid, Alberto Ruiz-Gallardón, ha anunciat que després de les eleccions generals del 9 de març obrirà un període de reflexió per decidir si abandona el càrrec i la política. Amb aspecte trist i abatut, Gallardón ha reconegut davant de centenars de periodistes que l'esperaven que havia estat derrotat. L'anunci arriba l'endemà que el líder del Partit Popular, Mariano Rajoy, li va comunicar que no aniria a les llistes al Congrés una tensa reunió que van tenir a la seu popular juntament amb Ángel Acebes i Esperanza Aguirre.

Actualitzat

"El que els parla ha estat derrotat", ha assegurat davant de centenars de periodistes l'alcalde de Madrid. En una breu compareixença informativa, després de reunir-se amb l'alcalde de París, Ruiz-Gallardón ha assegurat que en la política de vegades es guanya i d'altres es perd però ha reconegut que en aquests moments se sent "trist" perquè no ha pogut portar a terme "una il·lusió que arrossegava des de feia anys", el d'anar a les llistes del PP al Congrés.

Amb tot, Ruiz-Gallardón ha manifestat que està convençut de dues coses: que cal esperar que passin les eleccions generals de març per reflexionar sobre el seu futur en la política i que serà una "reflexió personal i compartida" amb les persones que l'han acompanyat en els últims anys.

Si Alberto Ruiz-Gallardón plega, amb ell previsiblement també dimitiria el seu segon a l'alcaldia de Madrid, Manuel Cobo, i, d'aquesta manera, la nova alcaldessa seria Ana Botella, la dona de l'expresident del govern José María Aznar.

Aquest dimecres diversos mitjans de comunicació han interpretat l'exclusió de Ruiz-Gallardón com una victòria d'Esperanza Aguirre i els sectors que li donen suport, així com una cessió per part de Mariano Rajoy. Segons aquestes interpretacions, Aguirre s'ha sortit amb la seva en proposar-se per anar a la llista, cosa que l'hauria obligat a deixar el càrrec de presidenta, que és incompatible amb el fet de tenir un escó al Congrés dels Diputats.

Amb la proposta damunt la taula, Rajoy tenia l'opció d'afrontar la renúncia d'Aguirre i incloure-la a ella i Ruiz-Gallardón a les llistes. Finalment, però, per estalviar-se dimissions, el líder del PP hauria optat per no incloure-hi cap dels dirigents populars madrilenys.

Per la seva part, l'històric dirigent del PP Manuel Fraga ja ha dit que, de confirmar-se, la retirada de Gallardón seria una mala notícia.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut