Barcelona

Ruiz augura un "drama" si la Seguretat Social reclama les cotitzacions de les guàrdies mèdiques

La Tresoreria de la Seguretat Social ha reclamat 11 milions d'euros a l'Hospital de Sant Pau per les cotitzacions de les hores extres del personal sanitari entre el 2008 i el 2012. La Conselleria respon que no s'ha cotitzat mai per les guàrdies, que no són hores extres.

RedaccióActualitzat
El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha augurat un "drama" si la Tresoreria de la Seguretat Social reclama ara, com ha fet amb l'Hospital de Sant Pau de Barcelona, les cotitzacions de les guàrdies mèdiques. Ruiz ha argumentat que les cotitzacions per aquestes hores treballades no s'han pagat mai perquè no són hores extres, sinó guàrdies.

"No només el treball recaptatori solucionarà els problemes", ha advertit durant una visita al Centre d'Atenció Pediàtrica Integral Barcelona Esquerra. I ha afegit que la demanda és xocant perquè voldria dir que fa anys que les coses es fan malament. Si s'han de pagar els diners, ha advertit, perillen centenars de llocs de treball.

La Tresoreria General de la Seguretat Social ha reclamat 11 milions d'euros a l'Hospital de Sant Pau per les cotitzacions d'hores extres del personal sanitari entre els anys 2008 i 2012, una petició que l'hospital ja ha recorregut, segons fonts del centre.

El conseller ha visitat el CAP en companyia de l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, que ha qualificat de "ridícul" que la Seguretat Social demani aquests diners. "Històricament, mai s'han pagat aquestes hores com a extres", ha remarcat.

Pel que fa als pressupostos del 2013, Boi Ruiz ha admès que seran inferiors als de l'any passat i ha assegurat que "la prioritat és preservar al màxim llocs de treball i salaris". Segons Ruiz, la retallada no afectarà la qualitat del sistema perquè està "preparat" per aquesta situació.
Anar al contingut