Iglesias riu en una conversa amb Espinosa de los Monteros i Inés Arrimadas
Iglesias riu en una conversa amb Espinosa de los Monteros i Inés Arrimadas

Rufián titlla de "covard" Iglesias per "equiparar" Junqueras amb líders de Vox

El líder d'ERC a Madrid i el de Podem s'enganxen a la xarxa per la celebració del Dia de la Constitució

RedaccióActualitzat

Tensió entre Esquerra i Podem a Madrid en plenes negociacions per la investidura. Els líders dels dos partits s'han enganxat en una picabaralla a la xarxa per la celebració del dia de la Constitució.

El diputat d'ERC, Gabriel Rufián, ha qualificat Iglesias de covard per, al seu entendre, comparar Oriol Junqueras amb els dirigents de Vox.

 

La polèmica neix d'un tuit de Pablo Iglesias que ha justificat unes imatges somrient en una conversava amb el portaveu de Vox al Congrés, Ivan Espinosa de los Monteros, i amb la política de Ciutadans, Inés Arrimadas. El líder de Podem volia explicar que la seva actuació forma part de la "condició humana" i ho ha il·lustrat amb unes imatges d'ell parlant amb Junqueras i Mariano Rajoy. També ha inclòs una fotografia de Gabriel Rufián amb un apoderat de Vox el dia de les eleccions del 10N, per la que el polític d'ERC ja va demanar perdó.

 

Rufián ha criticat la llista de fotografia perquè "equiparen qui està en una cel·la per les seves idees" amb "els dirigents del partit que li demanaven 75 anys al judici que el va portar a aquesta cel·la".

El diputat d'ERC acaba el seu tuit amb la paraula "vicepresident", entre cometes. Aquest és el càrrec que Iglesias podria ocupar en un govern de Pedro Sánchez si prospera la investidura. Un pacte que depèn del vot d'Esquerra Republicana, que ara s'està negociant amb el PSOE.

Iglesias ha respost a la crítica de Rufián assegurant que no volia fer cap equiparació i que no volia ofendre:

 

L'enfrontament amb Rufián arriba just un dia després que Iglesias afirmés en un col·loqui que preferia "l'estil de Tardà" abans que d'altres "que s'han demostrat ambivalents". La referència a Gabriel Rufián va ser explícita:

"Si algú ha demostrat que és capaç d'una cosa i de la contrària, és Gabriel Rufián."

ARXIVAT A:
Gabriel RufiánPablo IglesiasERCUnides Podem
Anar al contingut