Barcelona

Rufián diu que ERC no investirà Pedro Sánchez i Homs assegura que no pot ni garantir l'abstenció

Homs diu que no pot garantir ni una abstenció del seu grup en la investidura, mentre que Rufián és més contundent i diu que no hi donarà suport

RedaccióActualitzat

El PSOE té complicat trobar socis o suports entre Esquerra Republicana i Democràcia i Llibertat. Els representants d'aquestes formacions al Congrés s'han referit a la investidura de Pedro Sánchez i avisen que és complicat, si no impossible, que hi hagi ni tan sols una abstenció en la votació.

El portaveu de Democràcia i Llibertat al Congrés, Francesc Homs, ha explicat a "El suplement" de Catalunya Ràdio que no pot garantir ni una abstenció del seu grup en la investidura del socialista Pedro Sánchez, en el cas d'un hipotètic pacte entre PSOE i Podem.

"El dia 5 de març, si el senyor Pedro Sánchez vol, podria ser investit president del govern espanyol. Ara, s'hauria de comprometre a coses, com per exemple que a Catalunya es pugui votar."

Homs ha assegurat que, malgrat posar sobre la taula el referèndum de Catalunya, els dirigents de Podem tenen una concepció de l'estat centralista i jacobina, uns retrets que traslladarà dimarts a Pablo Iglesias.

"Per una banda, Podem diu: 'Estem a favor del referèndum a Catalunya'. Jo ho valoro. Però, per altra banda, quan vostè entra en quina concepció tenen de l'Estat i de les competències i de l'autogovern, són molt jacobins, són molt centralistes, no paren de fer propostes de normatives de bases i marc en materies en què les competències estan transferides."

El diputat d'Esquerra al Congrés, Gabriel Rufián, va més enllà i ja assegura que no donaran suport a la investidura del socialista Pedro Sánchez.

En declaracions a "L'entrevista del diumenge", al canal 3/24, Rufián ha assegurat que el PSOE ha deixat de ser un partit d'esquerres.

"No donarem suport a qui ens qualifica de colpistes, o d'amenaces o de desafiament."

Fins i tot ha anat més enllà i ha assegurat que no és una formació plenament democràtica, perquè "hi ha molts PSOEs". Assegura que és dramàtic que "la gran esperança del PSOE" sigui "un partit de dretes i tan anticatalà com Ciutadans".

Rufián creu que les negociacions entre els socialistes i Podem no prosperaran i que finalment PSOE, PP i Ciutadans es posaran d'acord.

També ha anunciat que dimarts es reunirà amb el líder de Podem, Pablo Iglesias, a qui traslladarà que la línia vermella d'Esquerra és la celebració del referèndum a Catalunya.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut