Els youtubers Ibai Llanos i El Rubius (Europa Press)
Els youtubers Ibai Llanos i El Rubius (Europa Press)

El Rubius i Ibai, visions oposades sobre els youtubers que paguen impostos a Andorra

Després de youtubers com Vegeta777, Willyrex o TheGrefg, El Rubius és l'última estrella de la xarxa que anuncia que trasllada la seva residència a Andorra

Actualitzat

El que fa uns anys feien esportistes d'elit o cantants famosos ara ho fan, també, els youtubers. Rubén Doblas Gundersen, més conegut com El Rubius, és l'últim dels youtubers espanyols que ha anunciat que trasllada la seva residència a Andorra, com anteriorment ja han fet altres estrelles de la xarxa com Vegeta777, Willyrex o TheGrefg, que la setmana passada va batre el récord d'audiència a Twitch, on va aconseguir reunir dos milions i mig de persones.

Tot i que saber quant cobra un youtuber és un dels secrets més ben guardats de la xarxa, al voltant d'aquests internautes s'ha generat una indústria que s'encarrega de gestionar els contractes publicitaris. L'exemple més clar és El Rubius que, amb prop de 40 milions de seguidors, és el més seguit de la xarxa en castellà.

Dissabte, durant una partida transmesa a Twitch, El Rubius va reconèixer que es traslladava a un "lloc amb muntanyes on viuen els meus amics". De fet, assenyalava els amics com el principal motiu per prendre la decisió, tot i que reconeixia que pagar menys impostos, "òbviament", era un plus:

"Porto deu anys de la meva carrera a YouTube pagant aquí. Ja sé que hi haurà gent que em critiqui, però la gent molt sovint parla sense saber. Sé que passarà, però no em preocupa."

 

 

 

Ibai Llanos: "Em sembla una bona acció tributar aquí"

L'anunci del Rubius arriba pocs dies després que es viralitzés un missatge que va fer, fa prop d'un any, un altre conegut youtuber, Ibai Llanos, al seu compte d'Instagram. Llanos considerava "normal que a la gent que guanya molta pasta o a la gent que és rica els treguin molts diners i potser els n'haurien de treure més". A més, afirmava que ell no volia marxar a Andorra i que estava d'acord a tributar a l'estat espanyol:

"Em sembla una bona acció tributar aquí, perquè és el que fa tothom. I, com que ho fa tothom, doncs jo pago. I, com que jo guanyo molta pasta, me la pela que me'n treguin el 50%."

 

 

No era la primera vegada que Ibai Llanos feia manifestacions en aquesta línia. Fa dos anys i mig, el juny de 2018, va fer un fil de tuits en què defensava qe "pagar impostos no és res dolent" i es mostrava satisfet de saber que els seus diners ajudaven "en temes de sanitat, col·legis o universitats".

 

 

 

 

Aquest dilluns, Ibai Llanos ha insistit que no vol marxar a Andorra:

 

Alexelcapo: "Estem enmig d'una crisi sanitària"

Un altre youtuber, Alexelcapo, ha enviat un missatge als streamers i youtubers que dubten si traslladar-se a Andorra. En diversos tuits, diu que ens trobem "enmig d'una de les crisis sanitàries més grans que es recorden". A més, assenyala que, potser en el futur, ell mateix haurà d'utilitzar els serveis públics:

 

 

 

 

 

ARXIVAT A:
InternetXarxes socials
Anar al contingut