El líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba
El líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba
Madrid

Rubalcaba troba coherent que el PSC voti a favor del dret a decidir al Congrés però no ho comparteix

El líder del PSOE ha dit sobre el PSC: "De coherent, ho és; votarà el que ha votat a Catalunya i el que ha defensat davant dels ciutadans catalans". Ara bé, assegura: "És un tema del qual discrepem, hi estem en desacord, ells creuen que Catalunya té dret a decidir i nosaltres, no".

RedaccióActualitzat
El líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha volgut treure ferro al fet que el PSC pugui votar a favor del dret a decidir al Congrés i trenqui la disciplina de vot dels socialistes per primer cop en 35 anys. I és que, segons ha justificat, ja ho portava en el seu programa electoral. "De coherent, ho és; votarà el que ha votat a Catalunya i el que ha defensat davant dels ciutadans catalans", ha manifestat Rubalcaba per tancar la polèmica.

No obstant, no ho comparteix. "És un tema del qual discrepem, hi estem en desacord, ells creuen que Catalunya té dret a decidir i nosaltres, no", ha etzibat en un esmorzar informatiu amb altres socialistes el líder del PSOE, que reconeix que el "preocupa" la diferència de vot.

En qualsevol cas, ha assegurat que el més important és que tots dos partits comparteixen el "no" a la independència de Catalunya i ha insistit que si alguna vegada s'arribés a fer a Catalunya una consulta les dues formacions farien campanya pel "no".
Anar al contingut