Madrid

Rubalcaba nega que s'hagi obligat a treballar els controladors aeris a punta de pistola

El vicepresident primer i ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha negat que s'hagi obligat a treballar els controladors aeris a punta de pistola, tal com asseguren diversos membres del col·lectiu i portaveus de la Unió Sindical de Controladors Aeris (USCA).

Actualitzat
"Algú s'imagina que entra un guàrdia civil o un militar amb una pistola? És senzillament inimaginable!", ha assenyalat Rubalcaba en declaracions a Onda Cero. Rubalcaba ha indicat que només cal recórrer al sentit comú per saber que això és "inimaginable", i ha recordat que el govern simplement va decidir que el control aeri passés a mans de Defensa, fet que va provocar que els militars accedissin a les torres de control per veure qui estava treballant i qui no, i aixequessin els corresponents atestats. "Punt final", ha conclòs.

El vicepresident primer, que ha reconegut que la nit de divendres a dissabte va ser "llarga i complicada" i amb moments de "gran preocupació", ha assegurat que la situació s'està normalitzant, tot i que ha admès que es trigarà almenys 48 hores a recuperar una situació de "plena normalitat". "No es pot fer de cop", ha subratllat després de recordar que s'han de fer plans de vol, calendaris i intentar introduir els vols perduts.

Rubalcaba també ha insistit "amb fermesa" que la vaga no els sortirà "gratis" als controladors, ja que han generat una situació "molt perjudicial" per als ciutadans, els hotelers i la "imatge del país". "Tenim molts mecanismes i no dubtarem a aplicar-los", ha recalcat després d'assegurar que un col·lectiu no pot posar en dubte la normalitat de tot un país.

Finalment, sobre si els controladors militars estan preparats per ocupar els llocs de feina dels controladors civils, Rubalcaba ha recordat que són dos col·lectius que fan la mateixa feina, però amb sous molt diferents, pel que podrien fer-se responsables d'una part d'aquests llocs de feina a Aena sense problemes, tot i que no tots.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut