Sevilla

Rubalcaba es descriu com el secretari general del PSOE "més proper" al PSC

El nou líder dels socialistes espanyols, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha presidit aquest dilluns al matí la primera reunió de la nova executiva federal del PSOE. En la roda de premsa posterior, Rubalcaba s'ha descrit com el líder del PSOE "més proper" al PSC i ha afegit que Carme Chacón, que ha competit amb ell pel lideratge del partit, continua sent la seva "amiga". El nou líder dels socialistes espanyols també ha explicat que demanarà una reunió amb Rajoy.

RedaccióActualitzat
El PSOE estrena avui nova direcció després de l'intens congrés que el partit va celebrar aquest cap de setmana a Sevilla i que va dur Alfredo Pérez Rubalcaba a agafar el testimoni de José Luis Rodríguez Zapatero com a nou secretari general del partit. Rubalcaba, que es va imposar a l'altra candidata, Carme Chacón, per una vintena de vots, ha dissenyat una nova direcció de la seva confiança.

En la roda de premsa posterior a la reunió, Rubalcaba s'ha descrit com el líder del PSOE amb "més coneixement i més proper al PSC" que hi ha hagut fins ara. Això després que el socialista Daniel Fernández s'ha mostrat confiat que els socialistes catalans matindran la singularitat amb Rubalcaba i que hi haurà bona relació malgrat que el PSC votés per Carme Chacón. Rubalcaba ha valorat com a "impecable" el comportament de Carme Chacón durant les primàries i ha afegit que continua sent la seva "amiga".

El nou secretari general del PSOE ha afegit que demanarà una reunió amb Rajoy per avançar-li com serà la tasca d'oposició que farà el seu partit i ha avançat que li oferirà col·laboració en la lluita contra ETA.

Rubalcaba s'ha mostrat satisfet del resultat del congrés d'aquest cap de setmana: "L'hem encertat plenament." I ha afegit que creu que el partit surt unit i fort. El nou secretari general del PSOE també ha explicat que Soraya Rodríguez serà la nova portaveu parlamentària dels socialistes espanyols i Eduardo Marina es mantindrà com a secretari general del grup al Congrés. Marcel·lí Iglesias serà el portaveu al Senat.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut