Rubalcaba i Soraya Rodríguez abans de començar la reunió del Grup Socialista al Congrés. (Foto: EFE)
Rubalcaba i Soraya Rodríguez abans de començar la reunió del Grup Socialista al Congrés. (Foto: EFE)
Madrid

Rubalcaba destaca la "coherència" de Susana Díaz de prioritzar Andalusia

Des del PSOE s'afirma que la líder andalusa és "un referent importantíssim" per als socialistes

RedaccióActualitzat

El secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha afirmat aquest dimarts que respecta la decisió de Susana Díaz de "prioritzar el seu compromís amb Andalusia" i no optar a rellevar-lo al capdavant del partit. Rubalcaba ha dit que és una actitud coherent. Abans de presidir la reunió del grup parlamentari socialista sobre la llei d'abdicació del rei, el líder del PSOE ha explicat que la presidenta de la Junta d'Andalusia ha actuat amb "una absoluta coherència amb les prioritats que ella mateix ha vingut expressant".

La portaveu dels socialistes al Congrés, Soraya Rodríguez, ha dit que la decisió de Susana Díaz és "un gest que l'honora". Soraya Rodríguez ha remarcat el paper que representa la líder andalusa per al partit: "Per descomptat que Susana Díaz és en aquest moment un referent importantíssim en el Partit Socialista, i estic convençuda que ho continuarà sent, i que treballarà perquè al pròxim congrés puguem trobar la millor sortida".

Des del Senat, el portaveu del PSOE, Marcel·lí Iglesias, ha assegurat que s'ha de respectar la decisió de la presidenta d'Andalusia: "És molt jove i té molt de temps per afrontar tot el que vulgui plantejar-se". Segons l'expresident de l'Aragó, "és una decisió que li correspon a ella. Ja havia dit que la seva prioritat era Andalusia i això és el que ha mantingut." Iglesias ha afegit que és una posició "coherent" amb els plantejaments que havia manifestat. Sobre les seves preferències entre els possibles candidats a la secretaria general del PSOE, el portaveu de la cambra alta no s'ha pronunciat: "No ho sé, ja ho veurem."

 

 

Anar al contingut