El líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, en una imatge d'arxiu. (Foto: EFE)
El líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, en una imatge d'arxiu. (Foto: EFE)
Madrid

Rubalcaba considera "probable" que el PSOE recorri el decret de beques universitàries davant el TC

El PSOE està disposat a presentar un recurs davant el Tribunal Constitucional al decret de beques universitàries impulsat pel ministre José Ignacio Wert. En una entrevista a TVE, el secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha qualificat de "disbarat" aquest sistema de beques. Rubalcaba considera que és "probable" que el seu partit el recorri.

RedaccióActualitzat
El secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha anunciat que el seu partit recorrerà probablement el decret que estableix el nou sistema de beques universitàries davant el Tribunal Constitucional. Segons Rubalcaba, aquest model que vol implantar el ministre d'Educació, José Ignacio Wert, és un "disbarat".

En una entrevista a TVE, el líder del PSOE s'ha preguntat si amb un atur juvenil del 56% "no li sembla al govern que un bon lloc perquè els joves que no tenen una feina és la universitat o la Formació Professional". Rubalcaba opina que "fer fora els estudiants en aquests moments de la universitat és un disbarat", i ha explicat que, encara que no és partidari de portar la política als tribunals, "és probable" que el PSOE recorri aquest decret al Constitucional, perquè és un "tema terrible".

El PSOE ja ha portat 8 recursos davant el TC. Alfredo Pérez Rubalcaba ha assenyalat que el govern de Mariano Rajoy ha aprovat 35 decrets i que, per tant, la proporció és un a quatre".

Durant l'entrevista, el secretari general del PSOE ha defensat que "una beca no se li pot donar a algú que s'ho pren a la fresca", però ha afegit que a un becat cal exigir-li el "rendiment mitjà". Rubalcaba ha revelat que en la seva reunió recent amb el president espanyol, Mariano Rajoy, li va dir que "la llei Wert" era un "disbarat".
Anar al contingut