El candidat del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba
El candidat del PSOE a les pròximes eleccions generals, Alfredo Pérez Rubalcaba
Madrid

Rubalcaba assegura que mai ha pressionat Zapatero per avançar les eleccions generals a la tardor

"S'obre una nova etapa de la política espanyola". Així ha començat valorant el candidat del PSOE a les eleccions generals, Alfredo Pérez Rubalcaba, l'anunci del president del govern, José Luis Rodríguez Zapatero, d'avançar els comicis a la tardor. Un avançament que ha negat haver demanat mai al cap de l'executiu espanyol. Amb la intenció de preparar el programa electoral que defensarà el 20 de novembre, Rubalcaba ha confessat que, durant els dos mesos vinents, tractarà de fer dues coses: "escoltar i explicar". L'aspirant socialista també ha acceptat, sense dubtar-ho ni un instant, la proposta del seu rival del PP, Mariano Rajoy, de celebrar un cara a cara televisat.

Actualitzat
En el transcurs de la seva intervenció, el candidat del PSOE a les eleccions generals s'ha mostrat convençut que pot vèncer els comicis del 20-N. Potser per això, Rubalcaba ha reiterat en diverses ocasions que els grans protagonistes d'unes eleccions són els ciutadans i ha assenyalat que, històricament, el seu partit "ha sabut connectar amb una majoria d'electors" per ser un partit amb "profundes arrels socials".

"Amb aquests principis afronto les eleccions, convençut que recuperarem la confiança dels electors", ha afirmat Rubalcaba durant la roda de premsa. I és que el candidat socialista ha volgut oferir la imatge d'un líder segur que forma un sol cos amb el seu partit: "El PSOE està preparat. Disposa de conviccions, responsabilitat i respecte cap als electors".

Durant el torn de preguntes, els periodistes han interrogat Rubalcaba per saber quin ha estat el seu grau d'influència en la decisió que ha pres Zapatero. En aquest sentit, Rubalcaba ha negat haver pressionat "mai" el president del govern, si bé ha reconegut haver-ne estat parlant en "diverses ocasions" amb ell. Rubalcaba també ha dit que comparteix els motius esgrimits per Zapatero a l'hora d'avançar les eleccions.

Finalment, Rubalcaba ha agafat el guant que li ha llançat Rajoy per fer un debat televisat. De fet, no ho ha dubtat ni un instant. "Per mi perfecte", ha assegurat.


NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut