Rubalcaba ha ofert una roda de premsa després de reunir-se amb líders autonòmics del seu partit
El secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba (Foto: EFE)
Madrid

Rubalcaba adverteix que amb el rescat "els diners que es posin han de tornar a les arques públiques"

El secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha reclamat a l'executiu que, si "decideix demanar un rescat, sigui quina sigui la fórmula que utilitzi", ha de quedar molt clar que "no poden pagar justos per pecadors" i que els diners que es posin han de tornar a les arques públiques.

RedaccióActualitzat
Alfredo Pérez Rubalcaba s'ha mostrat convençut que aquest és el moment perquè tots els espanyols units defensin davant d'Europa i del món la solvència i la fortalesa del país. El líder dels socialistes ha advertit que, si el govern de Mariano Rajoy decideix demanar un rescat, sigui quina sigui la fórmula, "no poden pagar justos per pecadors" i que "els diners públics hauran de tornar a les arques públiques"

Espanya, "un país seriós"


Així s'ha manifestat Rubalcaba durant la seva intervenció en una reunió amb alcaldes i regidors socialistes celebrada a Ferraz, en complir-se un any des de la constitució dels governs municipals després de les eleccions del 22 de maig del 2011. El secretari general del PSOE ha volgut deixar clar que el seu partit ha treballat durant tot aquest temps "perquè no hi hagi rescat". Ha dit que els socialistes ho han intentat, tant des del govern com des de l'oposició, "donant suport al govern a Europa". Així, Rubalcaba ha volgut subratllar que és el moment de defensar davant dels europeus que Espanya "està passant per moments difícils" però que és "un país seriós" amb una economia solvent i que "ha de tirar endavant".

"Us sona, oi?"

El líder de l'oposició ha volgut referir-se a les declaracions que va fer el president dels Estats Units, Barack Obama, sobre Espanya. Després de recordar les paraules del nord-americà en què divendres advertia que "no es pot ajustar, ajustar i ajustar quan està creixent la desocupació", Rubalcaba ha ironitzat, fent la pregunta: -"Us sona, oi?" El secretari dels socialistes feia referència al discurs que ha anat fent el seu partit durant els últims temps insistint en aquesta mateixa idea: "A veure si ara que ho ha dit Obama, i a més, en anglès", ha ironitzat Rubalcaba, el missatge "se sent millor allà on s'ha de sentir". Sense perdre aquest fil, el polític ha recordat que també els socialistes europeus fa un any que avisen les autoritats que si en una economia que està "en recessió" només es fan ajustos, l'únic que s'aconsegueix "és portar l'economia a una recessió més gran".

Així, Rubalcaba ha advocat per "ajustar a un ritme raonable" fent polítiques de "creixement". "Si no, ha dit, no sortirem d'aquesta espiral diabòlica en què ens hem ficat". Aquest missatge, ha opinat Rubalcaba, "està calant" a Europa des que el seu company francès, el president François Hollande, va arribar a l'Elisi. "L'ajust no és una cursa de velocitat, és una marató", ha apuntat abans de defensar que cal demanar a la Comissió Europea un any més per complir l'objectiu del dèficit, tenint en compte que "si no ens el donen, incomplirem", ha sentenciat.
Anar al contingut