Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Barcelona

RTVE tancarà Ràdio 4 i reduirà la programació dels centres territorials per sanejar els comptes

El Pla de Sanejament i Futur d'RTVE preveu la desaparició de Ràdio 4-RNE, que emet en català, i la reducció de l'activitat dels centres territorials, com el centre productor de Sant Cugat del Vallès. La directora general d'RTVE, Carmen Caffarel i el president de la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI), Enrique Martínez Robles, han explicat en roda de premsa que es reduirà l'estructura i programació dels centres territorials, tot i que sense concretar la reducció de plantilla que pot suposar la reorganització. Caffarel ha defensat les mesures per tornar a "l'eficàcia i l'eficiència" l'ens públic.

Actualitzat
"No té gaire sentit que els centres territorials d'RTVE competeixin amb les autonòmiques públiques", ha dit Caffarel per justificar la decisió de retallar el paper de centres com el de Sant Cugat. I ha afegit que els costos de producció dels centres territorials són deu vegades superiors a altres àrees de producció. Dins de la reducció de l'estructura territorial tant de TVE com d'RNE, es preveu la desaparició de Ràdio 4, que emet en català, i que el centre territorial de les Canàries deixi de fer tasques de producció; el centre de Sant Cugat, a Barcelona, a escala nacional, es manté. No obstant, els centres territorials veuran reduïda la seva activitat en l'elaboració d'un informatiu territorial de mitja hora i en la seva tasca com a corresponsalia dels serveis informatius centrals. A més, La 2 i Ràdio 5 perdran les seves desconnexions territorials. Respecte a Ràdio 4, Martínez Robles va dir que aquesta cadena d'emissió en català només té una audiència de 8.500 persones, i que el seu cost és "el més car de la ràdio espanyola i, probablement, d'altres països". En roda de premsa a la seu de la SEPI, Martínez Robles s'ha remès a l'imperatiu legal tant espanyol com comunitari d'"eficàcia i eficiència" en la gestió dels recursos públics per explicar aquestes decisions. En primer lloc, s'ha referit a la política de producció dels centres territorials, dels quals n'ha assegurat la supervivència però amb una minva de l'activitat, ja que alguns d'aquests tenen un cost de producció "fins a deu vegades superior" al d'altres serveis.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut