Rovira reapareix en un acte polític i demana "consensos per avançar" com l'1-O

Rovira reapareix en un acte polític i demana "consensos per avançar" com l'1-O

Rovira reapareix en un acte polític i demana "consensos per avançar" com l'1-O

Redacció Actualitzat
Marta Rovira: "El que més m'entristeix és que no sé quan podré tornar" (ACN)

Marta Rovira: "El que més m'entristeix és que no sé quan podré tornar" (ACN)

Després de mesos en silenci des de l'exili, Marta Rovira reapareix en un Consell Nacional d'Esquerra. La secretària general dels republicans demana "consensos per avançar" a l'independentisme.

En una intervenció per sorpresa des de Suïssa, Rovira avisa que consensuar "no significa competir ni uniformar":

"Avui el republicanisme té aquesta signatura clarament pendent. Cal que s'assegui, cal que parli, cal que trobi la via de consens per avançar. Només d'aquesta manera es possible fer camí. I consensuar no significa competir ni uniformar. Consensuar significa consensuar, arribar a grans acords perquè el país avanci amb aquest horitzó clar"

Rovira ha estat rebuda amb un gran aplaudiment:


Per a Rovira, l'exemple més clar d'aquesta estratègia i del resultat que dona va ser l'1-O.

"Va ser possible gracies al consens entre actors polítics i moviments socials, per la complicitat entre institucions democràtiques i ciutadania, per la coherència entre els mandats democràtics i al moviment popular, coherència entre política i carrer. És la gran lliçó, que avancem quan generem aquests grans consensos i només així l'independentisme pot ser una opció atractiva i majoritària"

La secretària general d'ERC també demana mirar l'aturada de país del 3-O:

"Per fer el proper pas cal que el consens de país sigui capaç d'interpel·lar i representar a una gran transversalitat i diversitat de la nostra societat. Aquella transversalitat i diversistat que el 3 d'octubre també va sortir a manifestar-se al carrer"

Rovira també ha tingut paraules d'agraïment per al fins ara cap de llista d'ERC a Barcelona per a les municipals, Alfred Bosch, i ha lloat la seva "generositat". "La política hauria de fer-se sempre de gestos així", ha dit.

Aragonès també reivindica l'1-O

El vicepresident de la Generalitat i adjunt a la presidència d'ERC, Pere Aragonès, ha explicat l'estratègia futura de la formació. Aposta per crear les condicions que facin possible l'aval internacional per a un referèndum:

"Cal construir les condicions perquè l'exercici del dret a l'autodeterminació sigui un referèndum validable internacionalment on puguem votar lliurement, sense por per la seva integritat física i on el debat estigui centrat en les diferents opcions"

Aragonès creu que és possible un referèndum acordat:

"L'Estat negociarà quan no li quedi cap més remei, quan tinguem una majoria interna inapel·lable per alliberar el país. L'Estat s'asseurà a negociar quan hi hagi contradiccions internes dins l'opinió pública espanyola"

TEMES:
Procés català ERC Marta Rovira

VÍDEOS RELACIONATS