Rovira insta JxCat a concretar com aconseguir la "investidura efectiva" de Puigdemont

En una entrevista a l'agència ACN, la número 2 d'ERC creu que és "imprescindible" arribar a un acord que permeti garantir la investidura. JxCat li demana "rigor" i que eviti fer "debats públics innecessaris"

Actualitzat

La secretària general d'ERC i presidenta del grup parlamentari republicà, Marta Rovira, ha demanat urgentment a Junts per Catalunya (JxCat) que presenti una "fórmula per fer efectiva la investidura de Carles Puigdemont". En una entrevista a l'agència ACN, Rovira assegura que la seva formació està "a l'espera" que els de Puigdemont els expliquin "en detall" com volen portar a terme la investidura "amb tots els drets i garanties".

Dos dies després que el president del Parlament, Roger Torrent, ajornés el ple, Rovira ha apel·lat al "treball intens" dels independentistes per poder reprendre la sessió d'investidura. Així, ha insistit que ERC "vol una investidura efectiva de Carles Puigdemont", però ha constatat que el seu grup parlamentari està "esperant una fórmula" que permeti portar-la a terme.

"Una investidura hauria de respondre què farem un minut després de la votació. Es podran nomenar consellers, firmar decrets, constituir un govern? Estem esperant que JxCat ens expliqui quina és aquesta fórmula per fer aquesta investidura de Puigdemont amb tots els drets i garanties."

En aquest sentit, la republicana ha instat JxCat a aportar la concreció de l'itinerari que volen seguir per culminar la votació i que el govern comenci a treballar.

"JxCat ens diu que té una fórmula pensada, estem a l'espera que ens la pugui presentar amb tots els detalls i, a partir que la tinguem, de seguida ens posarem a treballar incansablement perquè la investidura sigui possible, real i efectiva."

Rovira no vol demorar gaire la situació i demana que les converses i els detalls entre els independentistes avancin tan aviat com sigui possible. La número 2 d'ERC aposta per teixir "una estratègia sòlida" que permeti garantir la investidura, i creu que arribar a un acord és "imprescindible".

"Seria una irresponsabilitat molt gran que els independentistes, després de guanyar les eleccions més complicades el 21-D i contra tot pronòstic, no aprofitéssim la majoria parlamentària que tenim. Farem el que toca, trobarem la manera de posar-nos d'acord."


JxCat demana "rigor" a Rovira

Junts per Catalunya ha emplaçat Esquerra a treballar amb "rigor". Responent a les declaracions de Rovira, JxCat demana als republicans que no facin "debats públics innecessaris" fins que es reprengui l'acord d'investidura que, segons ells, preveia l'elecció del president del Parlament i la investidura del president de la Generalitat.

En aquest sentit, assenyalen directament Roger Torrent, que dimarts passat va ajornar el ple d'investidura:

"Coincidim que no volem demorar la investidura. De fet, la volíem dimarts i, per tant, esperem que el president del Parlament no la demori"

Fonts de JxCat defensen que l'independentisme unit "sempre troba solucions" i es mostren convençuts que "aquest cop també" serà possible.

ARXIVAT A:
Procés catalàInvestiduraMarta Rovira
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut