Bob Dylan
Bob Dylan

"Rough and Rowdy Ways", l'últim àlbum de Bob Dylan que entusiasma públic i crítica

El nou àlbum del cantautor nord-americà i Premi Nobel de Literatura del 2016 barreja sons de blues, rock i folk amb lletres que oscil·len entre l'humor negre i les evocacions nostàlgiques del passat

Actualitzat

El llegendari cantautor Bob Dylan ha llançat aquest divendres l'últim àlbum de cançons pròpies després de vuit anys sense presentar cap novetat. El treball porta per títol "Rough and Rowdy Ways".

"Tempest" havia estat l'anterior àlbum del premi Nobel de literatura en sortir a la llum. Va ser l'any 2012.

En aquest 39è àlbum d'estudi, que apareix 58 anys després del primer de tots, hi ha una cançó, "Murder Most Foul", de gairebé 17 minuts, inspirada en l'assassinat de John Kennedy a Dallas. La peça va pujar com l'escuma i es va convertir en la número 1 de la llista Billboard nord-americana, el mes de març.

 

 

La cançó reuneix els records de molts artistes llegendaris de l'època com els Eagles, Charlie Parker, Stevie Nicks, Woodstock i els Beatles.

El treball barreja sons de blues, rock i folk amb lletres que oscil·len entre l'humor negre i les evocacions nostàlgiques de fantasmes del passat, totes cantades amb la seva veu rovellada.

 

Bob Dylan
Bob Dylan

 

Contra el racisme

Bob Dylan, de 79 anys, també parla de la massacre racial de 1921 a Tulsa, Oklahoma, on fins a 300 persones negres van perdre la vida. El cantant ja s'havia referit sovint a la brutalitat policial i al racisme en els seus títols més famosos de la dècada de 1960 i 1970, com és el cas d'"Hurricane".

A "False Prophet", la segona cançó de l'àlbum, de sis minuts, l'artista riu de la seva llegenda.

 

 

Aquest àlbum és "possiblement la seva millor expressió poètica fins avui", segons la revista musical britànica NME. Mentre que la revista Rolling Stone ha qualificat l'àlbum de "clàssic absolut".

Bob Dylan ha passat les últimes tres dècades de la seva vida en gira gairebé permanent. La pandèmia de coronavirus el va obligar a cancel·lar una sèrie de concerts al Japó i Amèrica del Nord a la primavera i a l'estiu, però el cantant ha promès tornar als escenaris tan aviat com sigui possible.

ARXIVAT A:
Música
Anar al contingut