Madrid

Rouco Varela conclou el seu mandat afirmant que les xarxes socials fomenten una vida buida i virtual

En el discurs inaugural de l'Assemblea Plenària de la Conferència Episcopal, el president de la Conferència, Rouco Varela, ha alertat del perill que pot suposar per al jovent la influència excessiva d'internet i les xarxes socials, les quals, segons Varela, fomenten un tipus de vida "buida i virtual". El ple, que durarà fins aquest dimarts, també elegirà la nova cúpula de la Conferència Episcopal, amb la previsible reelecció del cardenal Rouco Varela.

Actualitzat
El cardenal i arquebisbe de Madrid, Antonio María Rouco, ha conclòs el seu mandat al capdavant de la Conferència Episcopal Espanyola amb una crida a la necessitat d'"evangelitzar" els joves per contrarestar la influència del relativisme i la incertesa del "tot val", fomentades especialment a través de la xarxes socials.

En el seu discurs d'inauguració de la XCVII Assemblea Plenària de la CEE, Rouco ha animat els bisbes a aprofitar l'oportunitat que brinda la Jornada Mundial de la Joventut, prevista per l'agost a Madrid, per "combatre la mala influència d'internet i el desconeixement del veritable amor que amenaça els joves".

Aquests seran alguns dels assumptes que analitzaran els bisbes al llarg d'aquesta setmana que, però, estarà centrada en la renovació de tota la cúpula directiva de l'organització, inclosos el president i vicepresident. El cardenal arquebisbe de Madrid i actual president de la CEE, Antonio María Rouco, i l'arquebisbe de Valladolid, Ricardo Blázquez, actual vicepresident, acaben així un mandat que va començar fa tres anys i que -segons els estatuts de l'organització- tots dos podrien repetir. Així, s'espera que torni a sortir elegit Rouco Varela com a president, especialment a tan sols cinc mesos de la visita del papa Benet XVI amb motiu de la Jornada Mundial de la Joventut.

Per contra, no és tan probable la reelecció de Blázquez donada la intensa agenda de viatges que realitza des que al setembre passat va ser nomenat "visitador apostòlic" per investigar el Regnum Christi, el moviment laic dels Legionaris de Crist. Al llarg dels pròxims dies, també ha de ser renovat el Comitè Executiu, compost pel president, vicepresident i secretari, a més de quatre vocals elegits per l'Assemblea. Dos dels actuals vocals -els arquebisbes de Barcelona i València, Lluís Martínez Sistach i Carlos Osoro- han complert ja dos triennis al càrrec, per la qual cosa hauran de ser substituïts, fet que no impedeix que puguin ser elegits per als càrrecs de president o vicepresident.
Anar al contingut