L'expresident del Barça Sandro Rosell als estudis de Catalunya Ràdio
L'expresident del Barça Sandro Rosell als estudis de Catalunya Ràdio

Rosell es planteja "seriosament" ser alcaldable de Barcelona i diu amb qui pactaria

L'expresident del Barça assegura que vol gestionar la ciutat sense polítics i que farà enquestes per saber si tindria prou suport de la ciutadania

Actualitzat

L'expresident del FC Barcelona Sandro Rosell ha confirmat que es planteja "seriosament" presentar-se a les eleccions municipals a Barcelona. De fet, ja està treballant en el marc d'una plataforma formada per "gestors" de diversos àmbits i que no inclou polítics.

Ho ha assegurat en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", en què, tot i això, ha puntualitzat que encara no ha acabat de prendre la decisió i que no té pressa, que ho farà en tornar de les vacances o durant la tardor.

Rosell, que ha explicat que un dels principals esculls és aconseguir convèncer la seva mare, espera també a veure si la ciutadania els donaria suport, a ell i la plataforma que ha muntat, a través de diverses enquestes que té previst fer. "No ens quedarem per escalfar la cadira i cobrar un sou públic", ha dit.


Gestió municipal, no política

"Em va la marxa", ha assegurat Rosell, que ha admès que diversos partits li han "tirat la canya". Però ell insisteix que no vol entrar en política, sinó en "gestió municipal".

És per això --ha afegit-- que ha buscat professionals i gestors de diverses àrees --en salut, comerç, seguretat o oportunitats per als joves, per exemple-- que vulguin dedicar uns anys a treballar per a la ciutat. Gent, diu, disposada "fins i tot a deixar de guanyar diners durant uns quants anys". A aquests els demanaria "que deixin a la porta de l'Ajuntament tots els seus idearis polítics".

I és que, segons ell, no són ni d'esquerres ni de dretes, i el que volen és treballar per als que estan "empadronats" a Barcelona en primer lloc. "Si estan empadronats a Barcelona, són la nostra gent, i, si no, no", ha manifestat.


Amb qui pactaria i amb qui no

Tot i això, ha donat detalls sobre amb qui pactaria i amb qui no en cas presentar-se a les eleccions: ho faria "tranquil·lament" amb PSC, ERC i Junts, però no amb l'"extrema esquerra" ni tampoc amb l'extrema dreta.

En ser repreguntat sobre si pactaria amb Colau, ha insistit que no pactaria amb l'"extrema esquerra", i no ha descartat que ho arribés a fer amb el PP, "però menys tranquil·lament", ha afirmat.

L'endemà de fer-se públics els resultats del darrer baròmetre de l'Ajuntament, Rosell n'ha destacat que Barcelona té problemes d'inseguretat i de neteja. "Està bruta, molt bruta, i és molt insegura", ha dit. Ha defensat que la ciutat ha de recuperar l'alegria, l'esperit de la Barcelona postolímpica, i dir sí als projectes que es plantegin i, en cas que sigui necessari, després dir no.


Arribar "fins al final" del seu cas

Sobre els dos anys que va passar en presó preventiva, Rosell s'ha mostrat convençut que l'excomissari Villarejo no va actuar sol i ha insistit que vol arribar "fins al final" per aclarir qui hi va haver darrere d'aquest "muntatge de comissaris corruptes".

Recordem que una gravació feta pública al maig va revelar que el comissari José Manuel Villarejo va maniobrar per iniciar una investigació sense control judicial contra Sandro Rosell a principis del 2014, quan encara era president del Barça i un any abans de l'inici de la investigació oficial.

Rosell ha explicat que està preparant una querella contra totes aquelles persones de qui té proves sobre la seva participació en el cas. Segons ell, moltíssima gent hauria d'assumir responsabilitats.

Recupera íntegra l'entrevista d'"El matí de Catalunya Ràdio".

ARXIVAT A:
Eleccions municipals 2023Sandro RosellEleccionsAjuntament de Barcelona
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut