Rosalía, una "Julieta" flamenca al calendari Pirelli 2020

Kirsten Stewart i Emma Watson han posat aquest any també per a aquest famós calendari encarregat al fotògraf italià Paolo Roversi

Laura GalánActualitzat

Rosalía no ha parat d'encadenar èxits aquest 2019 i ara, a més, quedarà immortalitzada en el popular Calendari Pirelli per al 2020.

És una de "Julietes" inspirades en el drama amorós de Shakespeare "Romeu i Julieta" i fotografiades per Paolo Roversi, el primer italià a qui se li encarrega aquest famós calendari.

"Loking for Juliet" (Buscant la Julieta) és el nom d'aquest treball artístic que aquest any, per primera vegada, incorpora, a més, un vídeo amb el "making off"".

Actriu i cantants es converteixen, d'aquesta manera, en les Julietes del segle XXI.

Han posat davant la càmera les actrius britàniques Emma Watson, Claire Foy i Mia Goth, la cantant i actriu xinesa Chris Lee, l'actriu i activista nord-americana Indya Moore, l'artista francoitaliana Stella Roversi i les actrius nord-americanes Yara Shahidi i Kirsten Stewart. I la cantant de Sant Esteve Sesrovires Rosalía.

 

Les actrius Mia Goth, Emma Watson, Yara Shahidi, Indya Moore i Kirsten Stewart

Rosalía és la Julieta més flamenca:

"Crec que Shakespeare entén la tragèdia d'una manera molt espacífica i especial. La tragèdia és molt especial, també, en el flamenc, i el flamenc és la meva principal inspiració quan faig música."

 

Fotografia de Rosalía, al Calendari Pirelli 2020

Roversi aprofita la "Julieta que existeix en cada una de les dones" per crear una edició de 132 pàgines. Aquest 2020,  El Calendari Pirelli va acompanyat per un curtmetratge.

El vídeo dura 18 minuts en què el fotògraf parla amb les candidates a interpretar el paper de Julieta.

Cada una passa davant de la càmera, primer sense maquillatge i després caracteritzada de Julieta, explicant com s'imaginen aquest personatge.

Les fotos es van fer al maig, en part, a Verona - ciutat de l'amor prohibit de Romeu i Julieta - i, en part, a París, on viu Roversi des de fa més de 40 anys.

 

 

El calendari Pirelli es va publicar per primera vegada el 1964 i en aquella ocasió les fotografies es van fer a Mallorca.

És un calendari publicitari que, en principi, protagonitzaven actrius o models en actituds suggerents i poca roba.

És un calendari que no es ven. Es dona com a regal a empreses i clients de prestigi.

Aparèixer a les seves pàgines es considera en una marca de distinció tant per a les escollides com per al fotògraf a qui se li encarrega.

Sienna Miler, Naomi Campbel, Gisele Bündchen, Valeria Mazza, Kate Moss, Cindy Crawford, Laetitia Casta, Milla Jovovich o Sofia Loren han estat algunes de les seleccionades.

Abans de Rosalía, només dues espanyoles, Penélope Cruz i Inés Sastre, havien aparegut en alguna de les 47 edicions del calendari Pirelli.

ARXIVAT A:
Fotografia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut