Rosalía a la gala dels Grammy Llatins del 2019
Rosalía a la gala dels Grammy Llatins del 2019

Rosalía, nominada a 4 Grammy Llatins en l'edició amb més dones i més reggaeton

També hi estan nominades Aitana, Amaia i Nathy Peluso i, en la categoria de música clàssica contemporània, el compositor Joan Magrané

RedaccióActualitzat

Rosalía segueix imparable i ara opta a quatre Premis Grammy Llatins. Aquest dimarts a la tarda s'han anunciat les nominacions als premis, que es faran el 19 de novembre.

També hi estan nominades Aitana, Amaia i Nathy Peluso. És l'edició amb més dones, tot i que encara està lluny d'aconseguir la paritat.

I també és l'edició amb més reggaeton. Precisament, l'any passat, diversos artistes van queixar-se perquè aquest gènere no tenia gens de representació als premis. Uns quants d'ells ara són els més nominats: J. Balvin, Bad Bunny, Kany Garcia i Karol G.
 


Rosalía opta a guanyar dos guardons per "Yo x ti, tú x mí" a millor cançó urbana i millor fusió; un tercer per "Dolerme" a millor cançó pop rock i un quart per millor vídeo per "TKN". Aitana està nominada pel seu disc "Spoiler" en la categoria de millor àlbum de pop.

El 2019, Rosalía va aconseguir els 5 Grammy Llatins a què estava nominada, entre els quals hi havia el del millor àlbum de l'any per "El mal querer" i la millor cançó urbana per "Con altura".
 

La clàssica catalana contemporània, també als Grammy

Rosalía i Aitana no són les úniques representants catalanes a la llista. El compositor Joan Magrané ha estat nominat, també, en la categoria de música clàssica contemporània.

Joan Magrané
El compositor Joan Magrané ha estat nominat en la categoria de música clàssica contemporània (CCMA)

Magrané, un dels compositors catalans del moment més reconeguts, ha estat nominat per "Dues peces per a piano", incloses al disc "The butterfly effect", de la pianista Noelia Rodiles.

 

Els nominats a la 21a edició dels premis van ser seleccionats entre més de 18.000 inscripcions en 53 categories i reflecteixen una varietat d'artistes que van publicar gravacions entre l'1 de juny del 2019 i el 31 de maig del 2020.

ARXIVAT A:
Rosalía
Anar al contingut