Rosalía estrena "Aute cuture" hores abans d'actuar al Primavera Sound
Imatge de videoclip "Aute Cuture"

Rosalía estrena "Aute Cuture" hores abans d'actuar al Primavera Sound

El Primavera Sound més femení i estilísticament divers llueix primera jornada maratoniana al Fòrum

RedaccióActualitzat

La cantant de Sant Esteve Sesrovires serà una de les estrelles d'aquest dissabte al Primavera Sound i ja ha començat a preparar la seva estrena al certamen amb la publicació de nova cançó i un nou videoclip.

Dos dies abans d'actuar al Primavera Sound i un any després de llançar "Malamente", el tema que la va catapultar a la fama, ha estrenat "Aute cuture", en referència fonètica al terme "haute couture" o "alta costura", que en menys de 13 hores ja supera els 2 milions de visites.

La cantant ha volgut agrair tot el que li ha passat aquest darrer any des de la publicació d'"El mal querer" fins avui:

 

Un videoclip d'estètica trencadora on el protagonisme són les ungles i la manicura.

 

No és ben bé nou perquè el canta des l'any passat a pràcticament tots els concerts, però fins ara no l'havia enregistrat a l'estudi.

Rosalía va estrenar fa dos mesos, coincidint amb l'estrena de la seva primera gira mundial, "Con altura" amb J. Balvin i El Guincho amb un rotund èxit, més de 246 milions de visualitzacions a Youtube i que la revista nord-americana Time col·loca com una de les 10 millors de la primera meitat del 2019.

 

Primavera Sound més femení

La diva del neosoul Erykah Badu, la cantant i ballarina britànica FKA Twigs i la francesa Christine and The Queens han triomfat a la segona jornada del Primavera Sound, la primera amb tots els escenaris activats.

La primera jornada de pagament del Primavera Sound al Fòrum ha tingut un indubtable domini femení. L'any més paritari i estilísticament més divers, va haver-hi lloc per al rock independent, els xous plens de coreografies o el neosoul.

Gairebé a la una de la matinada, tota una superclasse saludava el Primavera Sound. Barret vistós, i lluint sempre una sofisticada extravagància, Erykah Badu va sacsejar la música negra amb el seu debut, fa 22 anys. I segueix exhibint soul, rap, r&b, i un fraseig i veu molt particulars.

 

Just abans actuaven uns altres caps de cartell amb dues dècades de trajectòria, uns clàssics de l'indie nord-americà, Interpol.  Paul Banks i companyia van desplegar les seves atmosferes fosques i vuitanteres.

I en l'edició indiscutiblement més femenina de la història del festival, va ser molt celebrat el xou vistós i coreografiat de la jove Christine & The Queens, reivindicant que són temps per reinventar-ho tot.

 

Christine and the Queens, la banda formada per la cantant francesa Héloïse Letissier, ha desplegat aquest dijous al Primavera Sound els encants de "Chris" (2018), el seu segon disc d'estudi, publicat aquest any però amb la mirada posada a "Chaleur humaine", el seu treball de debut

Cinc anys després del seu primer àlbum, amb el qual va destapar una ambigua identitat, la cantant manté l'aposta per les melodies suaus i tenyides de funk acompanyades d'un cabaret de sintetitzadors. La seva proposta connecta amb el pop dels anys 80, amb cançons en anglès i francès i amb sons i estètica inspirada en Michael i Janet Jackson.

Aquest divendres serà el torn de Miley Cyrus, Janelle Monae i Tame Impala.

ARXIVAT A:
Primavera SoundRosalíaMúsica
Anar al contingut