Rosalía es corona amb una actuació històrica al Primavera Sound
Rosalía al Primavera Sound 2019 (EFE)

Rosalía es corona amb una actuació històrica al Primavera Sound

Després d'un any d'ascens fulgurant, el fenomen Rosalía ha tingut el seu bany de masses, 63.000 persones, a casa

RedaccióActualitzat

Rosalía ha complert amb les grans expectatives que havia generat la seva actuació al festival Primavera Sound 2019 amb una actuació històrica. 63.000 persones van presenciar el seu concert al Parc del Fòrum, el primer que feia a Catalunya despres de la publicació del disc "El mal querer" i l'inici de la seva gira europea.

La cantant de Sant Esteve Sesrovires ha actuat aquest dissabte com a autèntica cap de cartell de la nit, i això sol ja és novetat, ja que no ho pot dir cap altre artista català.

 

Després d'un any d'ascens fulgurant, el fenomen Rosalía ha tingut el seu bany de masses, a casa. I sembla no tenir límit. Fa dos anys ja va actuar al Primavera. Però ara, amb "El mal querer", assaltava l'escenari més gran, convertida en la primera artista del país que assolia aquí el rang de cap de cartell.

La gira americana amb parada al Festival de Coachella, o els dos Grammys llatins 2018 per "Malamente", l'han situat en poc temps al firmament internacional de la música. Però, amb permís del seu debut al Sónar 2018, l'artista encara no havia tingut un bany de masses a casa com el que li ha brindat el Primavera Sound.

 

Bona part dels 63.000 assistents aquest dissabte han comparegut a la gran esplanada dels escenaris principals del festival per veure-la amb ímpetu inicial i un important desplegament coreogràfic i vocal. Rosalía ha confirmat perquè en menys d'un any ha assaltat les llistes de reproducció llatines de mig món.

James Blake ha estat el seu convidat estrella, i junts han interpretat "Barefoot in the Park". Rosalía ha professat la seva admiració cap a Blake, de qui ha dit que ja l'estudiava i apreciava en els seus temps d'alumna a l'ESMUC de Barcelona. 

 

El concert arribava precedit per la recent estrena del seu darrer single, "Aute Cuture", un nou viratge estilístic de la catalana amb què s'apropa més al pop, i que també ha volgut interpretar.

 

I, també, és clar, per la darrera col·laboració amb J. Balvin en la cançó "Aute Cuture", una de les millors cançons del que portem d'any, segons la revista Time.

La coincidència al cartell dels dos artistes feia plausible que es reproduís la col·laboració a l'escenari d'un dels dos, però finalment no ha estat així. Tots dos han cantat el seu hit "Aute Cuture", però cadascú en el seu concert, per separat.  

Rosalía ha acomiadat el concert amb ‘Malamente', la cançó que la va catapultar a la fama tot just fa un any.

L'artista ha donat les gràcies al públic de Barcelona per una nit "inoblidable".

 

Solange i reggaeton

J. Balvin, Solange, James Blake o Nathy Peluso van marcar la jornada de cloenda del festival, que ha anunciat que l'any vinent estrenarà seu a Los Angeles. 

I ja de matinada, i per primera vegada al Primavera, el reggaeton ha sonat sense complexos. L'ha oficiat un dels seus màxims ambaixadors, el colombià J. Balvin.

 

Com fa dos anys, Solange ha tornat a enlluernar. No s'ha deixat enregistrar però el seu xou enèrgic i sofisticat fa que ja no calgui presentar-la com a germana petita de Beyoncé.

ARXIVAT A:
MúsicaRosalíaPrimavera Sound
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut