Rosalía brilla als Grammy Llatins amb dos premis pel seu "Malamente"

Manolo García s'ha endut el premi al millor àlbum de pop-rock pel disc "Geometría del rayo"

RedaccióActualitzat

Rosalía brilla en la dinovena edició dels Grammy Llatins. La gala s'ha fet aquesta matinada a Las Vegas. La cantant de Sant Esteve Sesrovires ha guanyat dos dels cinc guardons als quals optava: els de millor cançó alternativa i millor interpretació urbana, pel seu èxit "Malamente".

 

Després de recollir els guardons, Rosalía ha confessat que està emocionada perquè una cançó inspirada en el flamenc hagi tingut cabuda en aquests premis llatins.

Notícia relacionada: El fenomen Rosalía: de Sant Esteve Sesrovires a cinc nominacions als Grammy llatins

Tres hores de gala televisada en què Rosalía s'ha consagrat a escala mundial. La realització no parava de mostrar-la i quan ha pujat a recollir un dels dos gramòfons daurats obtinguts ha volgut recordar les dones que li han obert camí i que té com a referència.

"A totes les dones de la indústria que m'han ensenyat que es pot, perquè gràcies a elles jo soc aquí."

Després ha tornat a pujar a l'escenari per oferir una actuació impactant. Ha aparegut amb un vestit curt blanc, amb vambes, i asseguda sobre un taulell de metacrilat ple de joies daurades per interpretar "Malamente", que ha estat guardonada com a millor fusió urbana i millor cançó alternativa.

 

Però, fenomen Rosalía a banda, el gran triomfador dels Grammy Llatins d'aquest any és l'uruguaià Jorge Drexler.

Paradoxalment, en l'era de WhatsApp i Twitter, l'acadèmia ha distingit amb els premis més importants una cançó que, precisament, ironitza sobre les dificultats de comunicació de la nostra societat: "Telefonía".

 

Drexler ha obtingut també els premis a la millor cançó i millor gravació de l'any, a més del Grammy al millor disc de cantautor, per "Salvavidas de hielo". Tres Grammy Llatins que afegeix als dos que ja va obtenir el 2014.

 

Per cert, un dels premis de Drexler l'ha anunciat i l'ha entregat el cantant Dyango, que aquest any ha guanyat un gramòfon daurat en reconeixement a la seva llarga trajectòria musical.

 

El barceloní Manolo García s'ha endut el premi al millor àlbum de pop-rock pel disc "Geometría del rayo".

I una gala com aquesta, celebrada als Estats Units i amb molts artistes llatinoamericans, no podia esquivar les crítiques a la política migratòria de Donald Trump. Així ha parlat el líder dels mexicans Maná, Fher Olvera, quan recollia el premi honorífic com a Persona de l'Any.

"Vull dir que seguirem lluitant pels drets dels migrants que han fet gran aquest país. Al segle passat, ells va ser la diferència per fer que aquest país sigui tan gran com és."

ARXIVAT A:
RosalíaMúsica
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut