Barcelona

Rosa Maria Sardà rep la Medalla d'Or de l'acadèmia espanyola de cinema

L'actriu Rosa Maria Sardà ha rebut la Medalla d'Or de l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques espanyola de mans del president de l'acadèmia, Álex de la Iglesia. El saló dels miralls del Gran Teatre del Liceu ha acollit l'acte de lliurament del guardó, un dels pocs que se li resistien a Sardà en la seva dilatada trajectòria com a actriu, però també com a directora i productora. En les dues anteriors edicions la Medalla ha estat atorgada a Carmen Maura i Maribel Verdú. Sardà ha assegurat sentir-se satisfeta d'haver rebut el reconeixement de la professió i ha afegit que mai s'ha sentit una artista, sinó una "actriu en formació". Per la seva banda, Álex de la Iglesia ha destacat que Sardà és per al cinema espanyol el que Humphrey Bogart és per al cinema negre.

Actualitzat
"Haver viscut dignament un ofici que vaig triar i tenir l'estima dels meus companys és l'èxit més gran que es pot esperar", ha afirmat Rosa Maria Sardà en rebre un dels guardons més rellevants del cinema espanyol. L'actriu ha afegit, en referència a la seva trajectòria, que tot "és fruit del moment i crec que he estat útil a la professió". "Sempre he pensat que la meva feina és un servei per millorar la vida dels altres", ha conclòs.

Sardà, que apareix a la sèrie "Divines", que s'estrenarà pròximament a TV, també ha opinat sobre la situació del cinema espanyol, que ha qualificat de "bo perquè fa bones pel·lícules quan pot, quan es produeixen les circumstàncies necessàries, però això no sempre passa".

Llarga trajectòria

Rosa Maria Sardà, nascuda a Barcelona el 1941, té nombrosos premis, entre els quals destaquen dos Goya com a millor actriu de repartiment per "Sin vergüenza" i "Por qué le llaman amor cuando quieren decir sexo?" i un Fotograma de Plata el 2003 per l'obra teatral "Wit". En l'última edició del Festival de Cinema Espanyol de Màlaga va rebre el Premi Malaga Sud, i ha estat mestra de cerimònies dels Premis Goya en tres ocasions: el 1994, el 1999 i el 2002.

Actriu vocacional però tardana, va començar als anys setanta al teatre, que li va obrir les portes d'una llarga carrera cinematogràfica a les ordres de directors com Fernando Trueba, Colomo, Ventura Pons, García Sánchez o Almodóvar. L'actriu ha participat en "Moros y cristianos", "La niña de tus ojos", "Anita no perd el tren" i "A mi madre le gustan las mujeres", entre d'altres, i ha treballat tambe a la televisió, on ha estat presentadora de "Vídeos de primera" i "Ahí te quiero ver".

La Medalla d'Or és un dels premis més importants de l'acadèmia de cinema espanyola. També l'han rebut Fernando Rey, Carlos Saura, Francisco Rabal, Ana Belén, Sara Montiel, Concha Velasco i Antonio Banderas, a més de Maribel Verdú i Carmen Maura.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut