Actualitat blaugrana

Ronaldinho, amb un "hat trick", lidera el triomf del Barça contra l'Udinese al Camp Nou (4-1)

El Barça ha aconseguit una merescuda victòria davant l'Udinese al Camp Nou per 4-1, consolidant el primer lloc del grup C amb 6 punts. Ronaldinho ha aconseguit un "hat trick" marcant de falta en el minut 12, en la rematada d'una centrada en el 32 i de penal, en el darrer minut de partit. El brasiler ha inaugurat el marcador, però l'Udinese ha empatat amb un gol de Felipe. Llavors ha vingut el seguit de gols blaugrana. Enmig del "hat trick", Deco ha signat el tercer del Barça. Messi, titular, ha estat també l'autèntic protagonista.

El Barça ha deixat ben encarrilat el partit en els primers quaranta-cinc minuts. Tot i jugar contra un equip italià, en el primer període s'ha pogut veure un partit obert amb ritme i oportunitats, sobretot per als interessos blaugrana. Rijkaard ha fet sortir en l'onze inicial Messi, Deco i Ronaldinho, que dissabte no van jugar. Messi, que ha sortit de titular, ha estat l'autèntic protagonista. Ja en el minut 7 ha delectat el públic amb una jugada individual que ha aturat De Sanctis. I cinc minuts després, l'argentí ha estat víctima d'una falta, després d'una excel·lent jugada des del mig del camp. Ronaldinho s'ha encarregat de transformar la falta en un xut directe a l'escaire de la porteria i ha fet pujar l'1-0. En el 24, però, el jugador de l'Udinese Felipe ha rematat un córner i ha aconseguit l'empat en el marcador. Tot i l'empat, el Barça ha continuat buscant la porteria. D'aquesta forma, en el minut 32 Ronaldinho ha fet el 2-1, després d'una llarga jugada iniciada per Messi, que recupera una pilota, li deixa a Eto'o, que centra, Messi la deixa passar i Ronaldinho remata al fons de la xarxa. A quatre minuts del final del primer temps, Deco ha estat l'autor del 3-1 en un xut potentíssim de falta directa. Poc després, Obodo ho ha intentat, però la pilota l'ha atrapat Valdés sense problema. Els jugadors del Barça, per tant, han anat als vestidors amb el partit gairebé sentenciat i amb gols dels dos jugadors que dissabte van descansar. En la segona part, el joc ha canviat radicalment, ja que la feina ja estava feta. La relaxació i la distensió han estat la tònica de la segona meitat. L'Udinese mai no s'ha vist capaç de poder arribar a igualar el marcador, i encara menys després que expulsessin Vidigal. Del Barça només han destacat dues jugades de gol. Un xut desviat d'Eto'o a la dreta de la porteria, en el minut 56, i una rematada d'Ezquerro dins l'àrea, que buscava el segon pal però la pilota ha sortit desviada a fora. Quan semblava que el 3-1 aconseguit a la primera part seria el resultat definitiu, Felipe ha comès un penal sobre Ronaldinho, que el mateix brasiler s'ha encarregat de transformar en el 4-1 i que li ha suposat un "hat trick".