Romeva surt per primer cop de la presó per anar a treballar
L'exconseller a la sortida de Lledoners (ACN/Estefania Escolà)
Sant Joan de Vilatorrada

Raül Romeva surt per primer cop de la presó per anar a treballar

Podrà sortir tres dies a la setmana, de dilluns a divendres, per treballar sis hores

RedaccióActualitzat

Raül Romeva ha sortit aquest matí per primera vegada de la presó de Lledoners en aplicació de l'article 100.2. L'exconseller d'Exteriors treballarà per una associació privada avaluant els avenços dels Acords de Pau de Dayton que van posar fi a la guerra de Bòsnia. També orientarà l'entitat en la tasca de recuperar la memòria de la relació de Catalunya amb els Balcans.

En una piulada d'Esquerra, se'l pot veure sortint de Lledoners amb el missatge "seguirem lluitant perquè sigueu totalment lliures". Ell mateix també ha piulat i ha assegurat que té el "compromís intacte" i que continuarà "servint els ciutadans".

 

Tres dies, sis hores

La setmana passada la presó de Lledoners va acordar el 100.2, que permet flexibilitzar el règim penitenciari que s'aplica a Romeva, que podrà sortir de la presó per treballar durant sis hores, tres dies a la setmana, de dilluns a divendres. Aquesta resolució, que és d'aplicació immediata, haurà de ser avalada pel jutjat de vigilància penitenciària.

 

A tots els condemnats del procés se'ls ha aplicat el 100.2 del reglament penitenciari excepte als exconsellers Josep Rull i Jordi Turull. Els últims a qui se'ls ha concedit són Romeva i Junqueras, que treballarà al Campus Manresa de la Universitat de Vic-Universitat de la Catalunya Central

Tal com ha comunicat el centre, han acceptat la proposta per l'experència acadèmica i la vàlua com a professor de Junqueras, que és llicenciat en Història Moderna i Contemporània i doctor en Història del Pensament Econòmic. Junqueras impartirà docència dins de l'estructura de formació contínua de curta durada a la Universitat. 

ARXIVAT A:
Judici procésRaül Romeva
Anar al contingut