Marchena torna altre cop a Batet la decisió sobre la suspensió dels diputats presos
Romeva promet el càrrec "fins a la proclamació de la república catalana i sempre compromès amb la llibertat, la igualtat i la fraternitat com a pres polític i per imperatiu legal"

Romeva promet el càrrec "fins a la proclamació de la república" i "com a pres polític"

Els senadors d'ERC i JxCat prometen el càrrec "per la llibertat dels presos i exiliats", "per imperatiu legal" i per "lleialtat al mandat de l'1-O"

Actualitzat

Al Senat, els senadors electes independentistes han acatat la Constitució davant del flamant president de la cambra alta, el socialista català Manuel Cruz, i han promès el càrrec "per la llibertat dels presos i exiliats" i per imperatiu legal.

Raül Romeva ha promès el càrrec "fins a la proclamació de la república catalana" i "com a pres polític".

"Fins a la proclamació de la república catalana, i sempre compromès amb la llibertat, la igualtat i la fraternitat com a pres polític, i per imperatiu legal, ho prometo."

 

 

Hernando: "Que es foti..., desgraciat"

Mentre estava prometent el càrrec, Rafael Hernando, quart secretari de la mesa, l'ha interromput proclamant el nom del següent senador a acatar la Constitució. Cruz li ha fet un gest perquè deixés a Romeva acabar. Mentre l'exconseller d'Exteriors tornava al seu escó, el micròfon ha captat que Hernando deia "que es foti..., desgraciat".

 

 

 

"Per la llibertat de presos i exiliats i per imperatiu legal"

La resta dels senadors d'ERC han promès el càrrec fent servir una mateixa fórmula:

"Per la llibertat de les preses polítiques, pel retorn dels exiliats, per la república catalana, per imperatiu legal, sí, ho prometo."

 

Des de Junts per Catalunya, s'ha utilitzat una fórmula semblant. Josep Maria, "Jami", Matamala, l'amic de Carles Puigdemont, també ha promès per lleialtat al mandat democràtic de l'1-O durant la constitució de les Corts de la XIII legislatura.

"Amb lleialtat al mandat democràtic de l'1 d'octubre, pel poble català i per la llibertat dels presos polítics i exiliats, per imperatiu legal, ho prometo."


Han utilitzat gairebé la mateixa fórmula Josep Lluís Cleries i la senadora Maria Teresa Rivero.

"Ho prometo per imperatiu legal amb lleialtat al mandat democràtic de l'1 d'octubre, amb fidelitat al poble de Catalunya i per la llibertat dels presos i exiliats polítics."

 

ARXIVAT A:
Procés catalàJudici procésEleccions 28A
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut