Barcelona

Romeva, l'eurodiputat d'ICV que va canviar de rumb per la independència

El número 1 de la llista per al 27-S era eurodiputat per ICV però ho va deixar quan els ecosocialistes van allunyar-se de les aspiracions independentistes

Actualitzat

Raül Romeva, l'independent escollit per anar de número 1 a la llista unitària pel 27-S, és un ecosocialista i europeista convençut que va decidir canviar de rumb aquest mes de març, pocs dies abans de fer 44 anys.

Després d'haver estat diputat al Parlament i eurodiputat per ICV des del 2004, Romeva va escriure en una carta web al seu blog "L'apunt més difícil que mai hagi escrit", com el va titular. En aquest escrit anunciava que deixava la militància de la formació liderada per Joan Herrera i Dolors Camats i exposava el seu descontentament pel progressiu allunyament de les aspiracions d'independència de Catalunya.

Llicenciat en Ciències Econòmiques i doctor en Relacions Internacionals per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), on ha exercit com a professor de Relacions Internacionals, afirmava que ICV havia posat "rumb cap a una Catalunya dins d'Espanya", mentre que el seu "compàs nàutic" feia temps que en marcva "un altre". Amb aquesta metàfora marinera, un recurs que curiosament el president Mas usa sovint, Romeva obria una nova etapa.

Net de corrupció, amb un estil jove i pròxim, va sonar en diverses travesses arran de les eleccions municipals del 24-M. Però ell sempre va negar qualsevol traspàs a un altre partit.

Un cop desvelat el seu futur, com a número 1 de la llista per al 27-S, Romeva ha llançat un primer missatge a través de les xarxes socials, on sempre ha estat molt actiu, i ha deixat clar que és aquí per guanyar.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut