Oriol Junqueras i Raül Romeva al Parlament el 28 de gener (ACN / Rafa Garrido)
Oriol Junqueras i Raül Romeva al Parlament el 28 de gener (ACN / Rafa Garrido)

Romeva i Junqueras podran sortir de la presó tres dies a la setmana per anar a treballar

Actualitzat

Oriol Junqueras i Raül Romeva podran sortir 3 dies a la setmana durant 6 hores en aplicació de l'article 100.2 del reglament penitenciari.

La junta de tractament de la presó de Lledoners així ho ha acordat aquest dijous i sortiran per anar a treballar.

De moment no s'ha informat ni de la data en què sortiran ni tampoc de les empreses o entitats a les quals aniran a treballar.

Segons ha informat la Conselleria de Justícia, Junqueras, condemnat a 13 anys de presó, i Romeva, a 12, podran sortir de la presó entre dilluns i divendres. La sortida per treballar pot ser immediata, ja que un eventual recurs de la Fiscalia sobre la decisió de la junta de tractament no la deixaria en suspens.

Amb Junqueras i Romeva, a tots els condemnats del procés se'ls ha aplicat el 100.2 del reglament penitenciari excepte als exconsellers Josep Rull i Jordi Turull.

Fins ara, han obtingut el 100.2 l'exconseller Quim Forn, amb sortides de cinc dies a la setmana, 12 hores i mitja, per anar a treballar; l'exconsellera Dolors Bassa, tres dies durant vuit hores per tenir cura d'un familiar; i l'expresident de l'ANC i exdiputat de JxCat Jordi Sànchez, que pot sortir tres dies 11 hores per fer voluntariat.

L'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, pot sortir tres dies a la setmana durant nou hores per fer voluntariat i atendre un familiar; i el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, que surt 9 hores i mitja cinc dies a la setmana per treballar i fer voluntariat.

 

ARXIVAT A:
Procés catalàOriol JunquerasRaül Romeva
Anar al contingut