Romeva: "Avui som nosaltres, però demà pot ser qualsevol"

En el seu torn d'última paraula, l'exconseller d'Exteriors denuncia que en el judici del Suprem "s'ha buscat escarmentar una ideologia"

Actualitzat

En el seu torn d'última paraula, Raül Romeva ha denunciat que en el judici del procés "s'han produït tergiversacions per part de les acusacions" i que "s'ha buscat escarmentar una ideologia".

Romeva ha apel·lat als demòcrates per poder "construir una realitat en què no hi hagi judicis polítics ni presos polítics" i ha assenyalat que el què està passant és perillós perquè "avui som nosaltres, però demà pot ser qualsevol".

També ha parlat de les referències a l'odi, que segons ell s'ha instrumentalitzat, una cosa perillosa perquè "l'odi només genera més odi":

"Si llegissin els milers de cartes que llegim des de la soledat de les cel·les, veurien que no és odi el que mou milers de persones."

Romeva ha volgut explicar les motivacions de les persones que van participar en l'1-O i ha afirmat que "allò que mou milions de persones, i cada vegada més, és la frustració... la incomprensió. L'Estat segueix sense oferir una resposta política al que és un problema polític". En canvi, ha criticat el que ha anomenat "aporellismo".

Romeva ha insistit que "fer un referèndum, inclòs si és il·legal, Codi Penal en mà, no és delicte":

"Sempre he defensat, sempre defensaré que l'exercici del dret a l'autodeterminació s'ha de fer sense violència."

Ha acabat demanant una solució política i que "passi el que passi seguirem amb la mà estesa a tothom", "amb el verb serè, fins i tot amb aquells que ens insulten".

 

 

 

ARXIVAT A:
Raül RomevaJudici procésProcés català
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut