Barcelona

Romeva aclareix que Artur Mas serà el president de la Generalitat si Junts pel Sí guanya les eleccions

El cap de llista de la formació independentista ha fet una vintena de piulades on aposta per un govern "plural i de concentració" amb un mandat "tan curt com sigui possible"

RedaccióActualitzat

El cap de llista de Junts pel Sí a les eleccions al Parlament, Raül Romeva, ha assegurat que, si la candidatura que encapçala té majoria el 27 de setembre, el futur govern de la Generalitat estarà presidit per Artur Mas, el número quatre de la llista.

Romeva ha escrit aquest dilluns al vespre al seu compte de twitter un recull de vint piulades en castellà ​en què defensa que Mas "ha estat sempre a l'alçada de les circumstàncies en aquesta qüestió". A més, assenyala que el futur executiu serà "un govern plural, de concentració", amb sensibilitats diverses i que haurà de governar durant un temps "tan curt com sigui possible":

Amb aquestes piulades, el cap de llista de Junts pel Sí matisa les declaracions que ell mateix ha fet en una entrevista a "El País", afirmant que és "irrellevant" qui encapçali el proxim govern. Aquest mateix dilluns, a més, el president d'Esquerra, Oriol Junqueras, ha evitat assegurar que Mas serà el president i ha indicat que seran els ciutadans els que decidiran a les urnes si donen suport a la independència i que el transcendent és "construir una majoria parlamentària independentista".

Romeva també ha sortit al pas dels retrets que ha rebut per compartir candidatura amb Mas:

Precisament el candidat de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell, va plantejar fa uns dies un govern amb Esquerra Republicana i la CUP que faci polítiques d'esquerres i treballi per un referèndum. Junqueras, però, ha respost que compartirà govern amb Catalunya Sí que es Pot sempre que la prioritat sigui construir un nou estat.

Aquest mateix dilluns, també el candidat d'Unió Democràtica, Ramon Espadaler, i el número dos de Ciutadans, Carlos Carrizosa, han coincidit a criticar la candidatura independentista.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut