Alfonso Cuarón (Reuters)
Alfonso Cuarón (Reuters)

Alfonso Cuarón i Netflix triomfen al Festival de Venècia amb "Roma"

Willem Dafoe i Olivia Colman s'han endut els guardons a millors actor i actriu

RedaccióActualitzat

"Roma", del director mexicà Alfonso Cuarón, ha guanyat el Lleó d'Or de la 75a edició del Festival de Venècia. Per segon any consecutiu, el màxim guardó se l'ha endut un mexicà. El seu compatriota Guillermo del Toro, triomfador de la Mostra l'any passat amb "La forma del agua", ha presidit el jurat d'aquesta edició.

El nord-americà Willem Dafoe s'ha endut la Copa Volpi al millor actor pel seu paper de Van Gogh a "At Eternity's gate", dirigida per Julian Schnabel.

 

 

La britànica Olivia Colman ha rebut la Copa Volpi a la millor actriu pel seu paper a "The Favourite", dirigida pel cineasta grec Yorgos Lanthimos, que ha guanyat el Gran Premi del Jurat.

 

 

El francès Jacques Audiard s'ha emportat el Lleó de Plata al millor director pel western "The Sisters Brothers".

"The Ballad of Buster Scruggs", dels germans Ethan i Joel Coen, ha guanyat el premi al millor guió.

"The Nightingale", de l'australiana Jennifer Kent, l'única dona a la competició, s'ha endut el Premi Especial del Jurat. Per aquesta pel·lícula, l'actor Baykali Ganamabarr ha guanyat el premi Marcello Mastroianni al millor intèrpret emergent.

 

 

"Roma", la pel·lícula que Netflix va retirar de Canes

Justament la pel·lícula de Cuarón es volia presentar a competició al Festival de Canes d'aquest any, però la distribuïdora, Netflix, la va retirar perquè no acceptava les condicions del festival, que exigeix que les pel·lícules s'estrenin a les sales de cine de França. 

No és l'únic premi per a Netflix. De fet, la plataforma en "streaming" també distribueix la pel·lícula dels Coen que ha guanyat el premi al millor guió.

Anar al contingut