Torra veu compatible la protesta de Tsunami i la celebració del Barça-Madrid
Lorena Roldán a Quim Torra: "Quin vestit es posarà avui? El de president o el de CDR?" (ACN/Gerard Artigas)

Roldán pregunta a Torra si anirà al Camp Nou vestit de president o de CDR

A la sessió de control al Parlament, Ciutadans i el PP han demanat al conseller Buch que actuï contra Tsunami Democràtic i el president ha defensat que la protesta i el partit són compatibles

RedaccióActualitzat

La sessió de control al Parlament ha estat marcada per la protesta anunciada per Tsunami Democràtic amb motiu del Barça-Madrid que es jugarà aquest vespre al Camp Nou. A la seva intervenció, Quim Torra ha remarcat que el govern té el deure de defensar les protestes democràtiques i pacífiques, com la convocada per Tsunami. I s'ha mostrat convençut que el clàssic es jugarà amb normalitat.

La líder de Ciutadans, Lorena Roldán, ha preguntat a Quim Torra si aquest vespre es posarà el vestit de president de la Generalitat o el de CDR. I Torra ha replicat que ell es posarà el vestit del Barça i s'ha mostrat convençut que la protesta i el partit són compatibles.

Roldán: "Els de Tsunami ja ens han amenaçat de boicotejar avui el clàssic. Així que li pregunto quin vestit es posarà vostè avui: el de president o el de CDR?"

Torra: "El Barça ha representat un espai on la gent s'ha pogut expressar lliurement. I això és el que passarà aquesta tarda, que s'expressarà la gent amb llibertat, tranquil·lament, gaudirem d'un gran partit de futbol, i a més a més, el Barça guanyarà. Perfecte".


Quim Torra (ACN/Mariona Puig)


Tant Ciutadans com el PP han demanat al conseller d'Interior, Miquel Buch, que actuï contra Tsunami Democràtic. Les dues formacions han acusat el conseller d'actuar amb tebior.

El líder del PP a Catalunya, Alejandro Fernández, i el diputat de Ciutadans Matías Alonso han preguntat a Miquel Buch si sap qui hi ha darrere el Tsunami.

Alejandro Fernández: "Hauria d'actuar perquè estem davant d'un grup anònim de pràctiques directament xantatgistes i un secretisme de tints gairebé mafiosos".

Matías Alonso: "Sap vostè qui són els responsables d'aquest grup gens democràtic amb objectius que, com altres sediciosos de l'àmbit separatista, passen per vulnerar de forma sistemàtica els drets fonamentals de la majoria dels ciutadans de Catalunya?"

 

Miquel Buch acusa l'oposició de tenir memòria selectiva (ACN/Rafa Garrido) 

El conseller d'Interior els ha replicat...

"Suposo que deuen ser els mateixos problemes que van provocar les manifestacions que celebren els unionistes quan les fan a Via Laietana, que les han fet, quan les han fet a la plaça Sant Jaume, quan les han fet a la plaça Urquinaona, quan les han fet, per exemple, a la plaça Colón".

Buch ha acusat l'oposició de tenir memòria selectiva quan li demana que exerceixi les competències de seguretat després d'haver reclamat l'aplicació de la llei de seguretat nacional.

 

Pla general del Parlament, aquest dimecres, durant la sessió de control (ACN/Mariona Puig)​ 


Torra es reunirà amb partits i entitats després de Reis 

També a la sessió de control, el president de la Generalitat ha anunciat, a preguntes de la CUP, que l'endemà de Reis començarà una ronda de reunions amb representants dels grups parlamentaris i d'entitats per traçar un horitzó comú per exercir el dret d'autodeterminació.

Ho fa, ha dit Torra, "per saber si és possible un acord que permeti traçar un rumb per exercir el dret a l'autodeterminació". Ha afegit que, d'aquesta manera, complirà un encàrrec que va fer el Parlament al govern i que es basa a aconseguir un "gran acord nacional" a partir de l'autodeterminació, l'amnistia i els drets.

ARXIVAT A:
Tsunami DemocràticParlament de CatalunyaMiquel BuchQuim TorraLorena Roldán
Anar al contingut