Barcelona

Roger Torrent: "Puigdemont és el candidat i ho continuarà sent"

Torrent ha dit a RAC1 que el ple d'investidura es farà "quan es compleixin les garanties democràtiques i d'efectivitat"

RedaccióActualitzat

El president del Parlament, Roger Torrent, ha assegurat que Carles Puigdemont és el candidat a la presidència de la Generalitat i "ho continuarà sent". En declaracions a RAC1, Torrent ha insistit que el debat es farà quan hi hagi totes les garanties per ser investit:

"Treballarem políticament per trobar una fórmula per fer la investidura amb totes les garanties. És el moment de la política. Hem de trobar una solució política. Ho farem quan es compleixin les garanties democràtiques i d'efectivitat. Puigdemont és el candidat i ho continuarà sent (···) El president del Parlament ha d'investir el president que vulguin la majoria dels seus diputats o diputades."

Torrent ha remarcat que "cap tribunal decidirà qui ha de ser el president de la Generalitat", i ha afegit que "el calendari el marcarà el Parlament no el TC". De moment, el president de la cambra ha anunciat que dimarts es reunirà la mesa i que estan pendents de l'informe que elaboren els lletrats sobre els terminis a partir de l'ajornament del debat d'investidura.

Roger Torrent no ha volgut referir-se als missatges de Puigdemont a Comín, en què declara: "Això s'ha acabat. Els nostres ens han sacrificat". Ha dit que no comenta aquest tipus de comunicacions: "No vull valorar missatges de l'àmbit privat. No em pertoca analitzar missatges privats".

"No m'he plantejat plegar, en absolut"

El president de la cambra catalana ha subratllat que no s'ha plantejat plegar en cap moment, "en absolut", tot i les pressions o amenaces que ha rebut:

"No és agradable que t'amenacin. Em mantinc ferm en la defensa de la democràcia. No hi pot haver cabuda a les possibles amenaces. La fermesa democràtica es demostra amb els fets, Això és innegociable encara que amenacin la família. La meva dona ha patit els últims dies, és evident."

Sobre les referències al final del procés sobiranista, Torrent ha dit que "aquesta no serà la darrera vegada que sentirem dir que el moviment polític [la República catalana] és mort. Però no només no és mort sinó que continuarà creixent".

"Ho tornaria a fer exactament igual"

Pel que fa a la decisió d'ajornar el debat d'investidura, Roger Torrent ha assenyalat que assumeix tota la responsabilitat i que "ho tornaria a fer".

"És una decisió que prenc jo i que coneix el meu equip, poc abans que comparegui i pugui explicar l'ajornament del ple. Ho tornaria a fer exactament igual (···) Intento parlar amb el president Puigdemont. Jo parlo amb tothom però al final les decisions, aquesta decisió, em correspon a mi i només a mi (···) Tinc una comunicació institucionalment molt bona amb el president: franca i molt directa. En aquell moment ho vaig intentar i no vaig poder parlar-hi"

A l'entrevista, el president de la cambra també ha explicat que estan "intentant poder visitar el vicepresident Junqueras i també Jordi Sànchez, els dos diputats que estan en situació de presó preventiva. Una visita formal i institucional."

ARXIVAT A:
Article 155Procés catalàEleccions 21DGovern empresonat
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut