El president del Parlament, Roger Torrent (ACN)
El president del Parlament, Roger Torrent (ACN)
Barcelona

Roger Torrent demana combinar confrontació i diàleg amb l'Estat

Adverteix que l'independentisme s'empetiteix si parla només de confrontació amb l'Estat i que és ingenu si només confia que l'Estat voldrà seure a negociar

Actualitzat

Enmig de les discrepàncies entre Junts per Catalunya i ERC sobre quina hauria de ser la resposta a la sentència del procés, el president del Parlament, Roger Torrent, defensa que és compatible l'aposta per la confrontació amb l'Estat, amb el diàleg i la negociació.

El president del Parlament, en una entrevista a l'Agència Catalana de Notícies, defensa que el nou camí de l'independentisme sigui combinar confrontació i diàleg. Adverteix que parlar només de confrontació amb l'Estat empetiteix i confiar només que l'Estat voldrà negociar és ingenu.

Torrent assegura que aquesta nova fase que s'obrirà amb la sentència del Suprem en el judici del procés ha d'estar marcada pel "pragmatisme polític":

"És evident que parlar únicament i insistentment de confrontació no ens fa avançar. Al contrari, ens empetiteix. Si només parlem de confrontació, ens empetitim. I de la mateixa manera que hem de reconèixer això, també hem de reconèixer que si confiem només en la bona voluntat per part de l'Estat d'asseure's a negociar en una taula correm el risc de ser ingenus."

 

Torrent creu que no s'ha de fiar tot a una estratègia o a una altra sinó que cal barrejar i fer compatible la confrontació que volen Quim Torra i Carles Puigdemont i el diàleg que abandera el seu partit, ERC.

A més, Torrent fa autocrítica i creu que l'independentisme ha construït "massa fàcilment" alguns "dogmes", com ara confiar que "Europa salvarà" el sobiranisme. Per això creu que "la nova fase ha d'estar marcada pel pragmatisme polític":

"Hem de ser conscients d'on som, de quines són les nostres fortaleses i debilitats i, a partir d'aquí, reconstruir una estratègia que ens permeti guanyar la independència", ha assenyalat Torrent.

El president de la cambra catalana reitera que cal aprofitar tots els mecanismes a l'abast del sobiranisme per forçar l'Estat a negociar i seure a la taula del diàleg, incloent-hi la mobilització social i la incidència a la governabilitat. Torrent insisteix que el referèndum acordat amb l'Estat és "inevitable".

Pel que fa a les pròximes eleccions al Parlament, Torrent constata que Junqueras continua sent el candidat a totes les cites electorals que vinguin, almenys mentre no quedi inhabilitat en el judici de l'1-O.

ARXIVAT A:
Roger TorrentERCJudici procés
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut