Roger Torrent, citat a declarar com a investigat per desobediència al Constitucional

El TSJC investiga quatre integrants de l'anterior mesa del Parlament per tramitar dues resolucions a favor de l'autodeterminació i contra la monarquia

RedaccióActualitzat

Roger Torrent, actual conseller d'Empresa i Treball, ha estat citat a declarar davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) el 15 de setembre, com a investigat per un suposat delicte de desobediència quan era el president del Parlament.

També han estat citats a declarar tres integrants més de la mesa de la cambra legislativa catalana de la legislatura anterior: Josep Costa, aleshores vicepresident, i Eusebi Campdepadrós i Adriana Delgado, que eren el secretari primer i la secretària quarta, respectivament.

El TSJC els investiga tots quatre per un suposat delicte de desobediència al Tribunal Constitucional (TC) en haver permès tramitar una resolució a favor del dret d'autodeterminació i una altra per reprovar Felip VI, registrades l'octubre de 2019 per Junts, ERC i la CUP.

La causa té l'origen en la querella de la Fiscalia Superior de Catalunya, que considera que ho van fer malgrat haver estat advertits de la seva il·legalitat per part del secretari general del Parlament i de ser conscients que el TC ho havia prohibit.

Les defenses de Torrent, Costa, Campdepadrós i Delgado van presentar recursos contra l'admissió a tràmit de la querella, que van ser rebutjats.

El TSJC, d'altra banda, ha admès que el partit d'extrema dreta Vox es presenti com a acusació particular, per a la qual cosa haurà d'abonar una fiança de 10.000 euros.

En un missatge publicat a les xarxes, Torrent assegura que "la maquinària repressiva continua en marxa per limitar i perseguir la llibertat d'expressió", i defensa que "el Parlament és el temple de la paraula i del debat" i que voler censurar-lo "va en contra de la democràcia".

ARXIVAT A:
TSJCParlament de CatalunyaProcés catalàRoger Torrent
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut