Roger Español, ovacionat enmig de la marxa "Recuperem l'1 d'Octubre"

RedaccióActualitzat

Roger Español, que va perdre l'ull per l'impacte d'una bala de goma de la Policia Nacional l'1-O, ha rebut aquest dilluns el suport dels manifestants de la marxa "Recuperem l'1 d'Octubre".

Español, que en aquell moment era al carrer Fontanella de Barcelona amb la seva parella, ha estat sorprès per una ovació espontània de desenes d'assistents a la manifestació que ha començat a la plaça de Catalunya.

Roger Español ha agraït, emocionat, aquest acte de suport improvisat. Español, que en una entrevista al 324.cat deia que un any després creu que l'1-O, malgrat tot, va valdre la pena, ha sabut que el jutge ha acceptat la petició de la fiscalia per citar-lo com a afectat, però també com a investigat.

El cas de Roger Español és un dels que Amnistia Internacional està analitzant. L'organització internacional ha denunciat la passivitat de la fiscalia a l'hora d'investigar l'actuació policial de l'1 d'octubre.

En un comunicat, el director de l'organització a Espanya, Esteban Beltrán, subratlla que "encara queda molt camí per recórrer en la investigació dels abusos policials", i ha lamentat que els passos positius que s'han fet siguin a iniciativa només de les víctimes i dels jutjats a càrrec de les investigacions, "sense que la fiscalia hagi assumit el rol actiu que li correspon".

 

 

 

Tocant "Els segadors" amb saxo

Al vespre, Español ha ofert un breu concert a la Via Laietana, prop de la prefectura de la Policia Nacional, quan ja havia acabat la manifestació per l'1-O. Español ha tocat "Els segadors" davant una multitud que l'escoltava.

 

 

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OProcés català
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut