Trens de Rodalies estacionats a la base de manteniment de Sant Andreu, a Barcelona (ACN)

Rodalies: el govern demana una cimera amb La Moncloa per fer el traspàs definitiu

La consellera Laura Vilagrà ha adreçat una carta a la ministra de Transports, Raquel Sánchez

Redacció/Agències

El govern torna a reclamar al govern espanyol que enllesteixi el traspàs de Rodalies a la Generalitat "per gestionar des de la proximitat aquest servei i millorar-ne la qualitat".

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, s'ha adreçat per carta a la ministra de Transports, Raquel Sánchez. En la missiva, remarca els darrers incidents a Rodalies, aquest dimarts, entre Sants i Castellbisbal que han provocat retards de més de 45 minuts.

"L'incident no és un cas aïllat al servei de Rodalies", ressalta, sinó que els "problemes continus afecten greument la vida quotidiana de la nostra ciutadania", fins al punt que "és el transport públic més mal valorat, segons l'última enquesta del Centre d'Estudis d'Opinió".

Vilagrà sol·licita que es faci una cimera política que reuneixi els departaments de la Generalitat i els ministeris del govern espanyol que han d'intervenir en la culminació del traspàs integral del servei de Rodalies a la Generalitat.

Segons dades de la Generalitat, des del mes de setembre de l'any passat fins al febrer del 2023, hi ha una mitjana de quatre dies a la setmana amb alteracions al servei.

L'enviament d'aquesta carta i l'avaria han coincidit amb una setmana en què ERC ha llançat una campanya a les xarxes socials per exigir el traspàs immediat de Rodalies.

Denuncien el "nefast servei" de Renfe a Catalunya, amb retards i "incompliments" d'inversions i infraestructures per part del govern espanyol.

 

ARXIVAT A:
Generalitat de CatalunyaRenfeRodaliesGovern espanyol
Anar al contingut