La candidata de Vox de la Comunitat de Madrid, Rocío Monasterio (Europa Press / A. Pérez Meca)
La candidata de Vox de la Comunitat de Madrid, Rocío Monasterio (Europa Press / A. Pérez Meca)

Rocío Monasterio, condemnada per una obra il·legal en un loft del presentador Arturo Valls

L'Audiència de Madrid condemna l'empresa de la dirigent de Vox a pagar més de 8.000 euros i executar les obres per adequar el local a la legalitat

Redacció/Agències

L'Audiència de Madrid ha confirmat la condemna a la candidata de Vox a la Comunitat de Madrid, Rocío Monasterio, per una obra irregular de l'any 2005 en un local de l'actor i presentador Arturo Valls.

Valls va denunciar Monasterio, a qui havia contractat com a arquitecta per convertir en loft un local de l'actor valencià al barri de Lavapiés, a Madrid, sense tenir la llicència corresponent.

El tribunal ha rebutjat el recurs de l'empresa Rocío Monasterio y Asociados SL contra la sentència del jutjat de primera instància número 59 de Madrid del mes de juliol del 2021.

En aquesta primera sentència, es va condemnar l'empresa de Monasterio i també Diseño de Ambientes para el Confort SL a pagar 8.043 euros (3.838 per la sanció administrativa i 4.205 pel cost de demolició) i a executar les obres necessàries per adequar el local a la legalitat, o fins i tot la demolició, si calia.

El jutjat de primera instància va determinar que les dues empreses havien incomplert el contracte signat amb l'empresa d'Arturo Valls, que suposava canviar l'ús del local per poder habitar-lo i fer-se càrrec de les llicències pertinents.

En no esperar a tenir la llicència corresponent, l'Ajuntament va ordenar enderrocar part de l'obra feta, una tasca que va pagar Valls.

L'actor i presentador valencià Arturo Valls, en l'última gala dels premis Goya
L'actor i presentador valencià Arturo Valls, en l'última gala dels premis Goya (Europa Press / Jorge Gil)

Valls no recuperarà el cost de la rehabilitació

El presentador havia demanat que li paguessin altres costos que la sentència no li reconeix. Per exemple, que les empreses demandades paguessin solidàriament 129.559 euros per la valoració de les obres per adequar-les a la legalitat urbanística i que li retornessin el preu abonat per cada una de les obres, de 116.000 i 89.937 euros.

Els magistrats rebutgen que es pagui a Valls els 116.000 euros de la rehabilitació del local perquè, tot i que l'obra és il·legal, l'immoble ha tingut més valor després de la rehabilitació i el presentador se n'ha beneficiat a través de l'arrendament.

En el recurs, Monasterio argumentava que no es va incomplir el contracte i que Valls sabia que les obres s'havien fet sense llicència i no va queixar-se'n fins 15 anys després. Segons la dirigent de Vox, Valls va negar-se a enderrocar un forjat construït il·legalment abans que comprés el local.

L'Audiència de Madrid subratlla que l'empresa de Monasterio va fer tres sol·licituds de llicència d'obra, els anys 2005, 2011 i 2016, que es van arxivar perquè no va presentar la documentació necessària.

 

ARXIVAT A:
JudicialVox
Anar al contingut