Dos dels anomenats díscols, Àngel Ros i Rocío Martínez-Sampere.
Dos dels anomenats díscols, Àngel Ros i Rocío Martínez-Sampere.
Barcelona

Rocío Martínez-Sampere acata i votarà "no", però deixarà l'executiva del PSC

La dirigent socialista considera que l'abstenció hagués estat "un gest simbòlic" i ha optat per un "no" crític, però després deixarà l'executiva del PSC. També surt de la direcció la dirigent Laia Bonet i, Josep Maria Domínguez renuncia com a primer secretari de l'executiva del partit a les Terres de l'Ebre.

RedaccióActualitzat

Rocío Martínez-Sampere s'ha decantat finalment per un "no" crític en la votació d'avui al Parlament per demanar al Congrés la transferència de competències per convocar la consulta. La dirigent socialista ha anunciat pocs minuts abans de l'inici del ple que acataria la disciplina de vot del PSC i, per tant, votaria "no" a portar al Congrés la consulta, però que després deixarà l'executiva del partit.

La diputada socialista ha explicat a través del seu blog els motius de la seva decisió en el post "El perquè del meu vot": Sampere hi ha argumentat que ella no estava pel "sí", encara que respecta els seus companys de partit que tenen aquesta convicció, i que una abstenció no serviria de res i seria un "gest testimonial". Per això, ha indicat que després de treballar fins a l'últim minut sense obtenir resultat per aconseguir que el PSC tingués una posició d'unitat que representés la pluralitat del partit, ha decidit "respectar les decisions preses" pel seu partit però, després, "presentar la seva renúncia".

"Si pensés que amb el vot d'avui el meu país estaria més a prop d'aconseguir aquesta reclamació legítima o fos un vot de principis sobre si estem o no a favor d'exercir aquest dret, no tinguin cap dubte que això passaria al davant d'altres consideracions, tal com he demostrat en altres ocasions", ha escrit la dirigent socialista per explicar per què no votarà "sí" a la transferència de la competència per fer la consulta.

La diputada socialista ha subratllat la "pressió desproporcionada dins i sobre el PSC" dels darrers dies i ha apuntat que fruit de la reflexió que ha fet amb motiu de la votació ha arribat a dues conclusions: que és urgent reformar la llei electoral i que considera que "el PSC és un partit imprescindible", però que "per fer-lo més plural" "necessita canvis profunds en les maneres com exerceix els seus lideratges i gestiona la complexitat del país".

Dues baixes més

Finalment, també sortirà de la direcció la dirigent Laia Bonet i, Josep Maria Domínguez renuncia com a primer secretari de l'executiva del partit a les Terres de l'Ebre.

Anar al contingut