L'ús d'aquests robots resulta molt útil per estalviar equips de protecció i per donar una certa treva al personal sanitari (Reuters)

Robots infermers a Itàlia per protegir el personal sanitari del coronavirus

La prova s'ha iniciat en un hospital de la Llombardia, la regió més castigada del país, i està donant uns resultats excel·lents

RedaccióActualitzat

Els robots són uns assistents que, evidentment, no es contaminen ni es cansen a l'hora d'atendre pacients. Per aquest motiu, Itàlia ha reclutat aliats d'última generació en la seva lluita contra el coronavirus.

El país amb més morts al món per la malaltia, més de 15.000, ha començat a utilitzar 6 robots a l'hospital Circolo de Varese, a la Llombardia, la regió més castigada del país.
 

Funcionen per control remot i poden verificar constants vitals i comprovar les màquines que mantenen amb vida els malalts crítics.

 

 

 

Alguns robots són blancs, amb pantalles i sensors, que fan que tinguin un aire més hominoide, mentre que d'altres són molt més simples, s'assemblen a una petita escombra negra sobre rodes amb una pantalla rectangular com a cap.

L'ús d'aquestes màquines resulta molt útil per estalviar equips de protecció i per donar una certa treva al personal sanitari. A més, segons els metges, aquests petits robots tenen un altre avantatge: aconsegueixen un somriure en alguns pacients.

 

 

 

El personal mèdic d'aquesta regió del nord d'Itàlia ha estat fortament afectat pel virus. Segons l'Institut Superior de Salut, gairebé el 10% de les 120.000 persones infectades al país formen part del personal sanitari.

En alguns hospitals de la Xina també es van utilitzar robots precisament amb la mateixa voluntat que a Itàlia: protegir metges i infermers del contagi. Però també en van utilitzar en alguns hotels i edificis com a robots cambrers, per portar-hi el menjar a les persones confinades. 

ARXIVAT A:
Coronavirus ItàliaSalutTecnologia
Anar al contingut