Xina

Robotaxi, el primer pas en el transport autònom que ja porta passatgers a Pequín

Aquesta setmana, la capital xinesa ha aprovat l'ús comercial dels primers taxis de conducció 100% autònoma

Sembla un taxi normal, però no porta conductor, sinó que circula de manera 100% autònoma per la ciutat. Recull els viatgers i els porta a destí sense la intervenció humana. Només hi ha una persona asseguda al seient del davant per si cal una intervenció sobtada. La comunicació i el cobrament del servei es fa per via digital.

El nou transport, que sembla de ciència-ficció, es coneix com a robotaxi i ja funciona a Pequín, on se n'ha aprovat l'ús comercial aquesta setmana.

Ja són 12 els turismes que circulen per la ciutat xinesa i a cada viatge, només poden transportar dos passatgers alhora. Els nous taxis autònoms es troben a la zona sud de la ciutat, a l'àrea de Yizhuang, disposats en 600 punts de recollida i estacionament.

Imatge de la interfície de l'app que demana els taxis autònoms (AFPTV)

Un avenç pels taxis

La posada en marxa del projecte és un pas endavant per a les ambicions del gegant tecnològic xinès Baidu i la seva aplicació Pony.ai, que controla els robotaxis.

Els canvis recents en la manera que consumin, amb l'auge del comerç electrònic i pagaments en línia, permeten als creadors del projecte ser optimistes.

El contacte és directament amb el vehicle per l'app amb la qual es pot donar indicacions al cotxe (AFPTV)

A la fase de prova de Pony.ai s'ha testat la funcionalitat del robotaxi amb més de 500.000 viatges, segons ha afirmat la marca de cotxes d'origen japonès Toyota. Les proves pilot de la conducció autònoma del robotaxi també s'han fet a les ciutats industrials prop de Pequín.

Tot i l'avenç tecnològic al sector del transport, s'espera que passi temps abans que els taxis funcionin sense cap presència humana, a causa de les normes i els requisits de seguretat.

ARXIVAT A:
XinaTecnologiaMobilitat
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut