Roben un vàter d'or que s'exposava a la mansió on va néixer Churchill
Roben un vàter d'or que s'exposava a la mansió on va néixer Churchill
Woodstock

Roben un vàter d'or que s'exposava a la mansió on va néixer Churchill

En relació amb el robatori de la peça, valorada en 1 milió de lliures, 1,12 milions d'euros, ha estat detingut un home de 66 anys

RedaccióActualitzat

La passada matinada van robar un vàter d'or de 18 quirats que s'exposava a la mansió campestre Blenheim Palace on va néixer l'exprimer ministre britànic Winston Churchill, segons ha confirmat la policia.

En relació al robatori de la peça valorada en 1 milió de lliures, 1,12 milions d'euros, ha estat detingut un home de 66 anys. L'obra d'art formava part de l'exposició de l'artista conceptual Maurizio Cattelan nascut a Padua el 1960.

La policia ha estat alertada, cap a quarts de quatre de la matinada, del robatori de l'inodor, que estava connectat a les canonades ja que podia ser utilitzat pel públic que assistia a l'exposició. Per aquest motiu, el robatori "ha causat greus danys i un escapament d'aigua" cosa que ha motivat el tancament provisional de la mansió de Woodstock, al comtat d'Oxfordshire.

 

 

Els agents consideren que els autors del delicte, durant el qual no hi va haver ferits, van poder "actuar en grup amb l'ajuda d'almenys dos vehicles".

La peça d'art encara no ha estat recuperada però la policia està investigant per trobar-la aviat i arribar fins als responsables que seran portats a la justícia.

El Guggenheim el va oferir a Trump

El vàter d'or de Cattelan titulat "Amèrica" es va mostrar per primera vegada al Museu Guggenheim de Nova York el 2016, i també allà els visitants podien utilitzar-lo. El museu el va oferir al president dels Estats Units, Donald Trump, l'any 2018, en comptes del Van Gogh que ell havia demanat per decorar la Casa Blanca. Però finalment no va acceptar el canvi.

El Palau de Blenheim, del segle XVII , on encara resideixen els descendents de Winston Churchill és Patrimoni de la Humanitat des del 1987 i una de les atraccions turístiques del Regne Unit. Sovint s'hi fan exposicions.

Anar al contingut