Tarragona

Roben les estàtues de Ròmul i Rem del passeig arqueològic de Tarragona

L'Ajuntament de Tarragona ha denunciat el robatori de les estàtues de Ròmul i Rem i altres destrosses per valor de 16.000 euros al passeig arqueològic de la ciutat. Quan els tècnics municipals han obert aquest dissabte el passeig, han descobert els danys, que segons sembla serien fruit d'actes vandàlics entre el 31 de desembre i la matinada d'aquest dissabte. El cas ja està en mans de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d'Esquadra.

Actualitzat
L'estàtua que representa una lloba alletant els germans Ròmul i Rem ha quedat òrfena després del robatori de les estàtues que representaven els dos germans. Diu la tradició que els dos nadons van ser abandonats al riu Tíber i que una lloba els va alletar. Ròmul fundaria més tard la ciutat de Roma. 

A més d'aquest robatori, l'Ajuntament de Tarragona ha denunciat altres destrosses al passeig arqueològic de la ciutat. En el moment d'obrir el passeig aquest dissabte, hi havia llums trencats, plantes danyades i el reg per aspersió destrossat, uns danys que l'Ajuntament valora en prop de 16.000 euros, 12.000 euros pels danys a les infraestructures i la resta per la desaparició de les dues estàtues. 

L'Ajuntament ha condemnat aquests actes vandàlics, que haurien passat entre el 31 de desembre i la matinada de dissabte. Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana ja han començat a investigar els fets.
Anar al contingut