EA Sports és responsable d'èxits com FIFA

Roben el codi font del FIFA en un ciberatac a EA Sports

La companyia de videojocs Electronic Arts ha admès que l'han hackejat, però assegura que no s'han vist afectades les dades dels clients

El gegant dels videojocs EA Sports, responsable d'èxits com FIFA, Battlefield o Els Sims, ha estat hackejat. El ciberatac implica el robatori de més de 780 GB de dades, que inclouria el codi font de l'últim FIFA i el motor Frostbite, l'eina gràfica que dona vida a videojocs com la saga Battlefield.

Darrere d'aquests atacs hi ha la intenció d'aconseguir grans beneficis a través de jocs tan populars com el FIFA 21, com explica Jan Vojtesek, investigador de malware d'Avast:

"Per exemple, venent-lo a la competència o a empreses de hacking de jocs que podrien utilitzar el codi font per buscar bugs (errors de software) i crear eines d'estafa, demanar un rescat, modificar el codi i inserir malware per infectar els que ho comprin piratejat."

El codi font és una versió del programari informàtic que sol ser molt més fàcil de llegir i comprendre que la versió final d'un producte acabat i es pot utilitzar per fer enginyeria inversa en parts del producte, afegeix.

Electronic Arts ha confirmat el ciberatac i ha assegurat a la revista Vice que "no s'ha accedit a dades dels jugadors" i que no hi veuen "cap risc per a la privacitat dels jugadors".

L'empresa ha anunciat que ja ha pres mesures per millorar la seguretat i que "no preveu que tingui impacte en els jocs o el negoci".

ARXIVAT A:
Tecnologia
Anar al contingut