Castellbisbal

Roba de la feina 200.000 pastilles de "cocaïna dels pobres" per vendre-les a internet

El metilfenidat, amfetamina que es recepta per al TDAH, té un ús molt estès com a droga estimulant per anar de festa o estudiar

Actualitzat

Ingressa a la presó un home acusat de robar 200.000 pastilles de la farmacèutica on treballava, al Vallès Occidental, per després vendre-les per internet.

Es tracta de comprimits de Rubifen, un fàrmac que es fa servir per tractar el TDAH i que conté com a principi actiu el metilfenidat. Es tracta d'un psicoestimulant similar a les amfetamines que, a banda de la prescripció mèdica, també es consumeix per un ús recreatiu o per tenir més rendiment en la feina o els estudis, i que es coneix també com la "cocaïna dels pobres" pels seus efectes gairebé idèntics i el seu baix cost.

 

Segons Ivan Fornis, del servei d'anàlisi d'Energy Control-ADB, té un ús més important a les oficines que a les discotèques.

 "No et dona tant plaer amb la qual cosa no hauria de tenir tant potencial d'abús com l'amfetamina i seria més o menys per matenir-te despert i concentrar-te bé a l'hora de fer una feina."

Venda online

L'home, veí de Castellbisbal, aprofitava la seva condició de supervisor del torn de nit per endur-se les pastilles que es rebutjaven en el procés de fabricació. Per captar clients feia servir anuncis en pàgines web.

El detingut ha estat acusat d'un delicte contra la salut pública per vendre medicaments sense prescripció mèdica i fora del canal farmacèutic. També se l'acusa d'un delicte contra el patrimoni.

El detingut emmagatzemava a casa les pastilles per després vendre-les a particulars en petits lots d'entre 100 i 200 comprimits en funció de la dosi. A la xarxa oferia lots per uns 70 euros de 100 unitats de Rubifen de 20 mg o de 200 unitats de 10 mg. Un cop acordada la compra, les enviava per correu postal contra reembossament.

 

 

85.000 € en pastilles

El detingut portava un ritme de vida molt per sobre de les seves capacitats econòmiques a l'haver aconseguit perfeccionar el sistema d'apropiació i distribució.

Els Mossos calculen que entre setembre i octubre va fer 154 enviaments de pastilles i va obtenir més de 17.000 euros. I quan els agents van escorcollar casa seva hi van intervenir prop de 200.000 pastilles per les quals hauria aconseguit 85.000 euros.

En el moment de la detenció, l'home tenia preparats per enviar 2.000 comprimits a diversos clients. Se'l va detenir quan es disposava a anar a correus per enviar-los.

ARXIVAT A:
DroguesPolicialMossos d'EsquadraSalut
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut