Rivera vol que la Constitució espanyola sigui una assignatura obligatòria a l'escola
Albert Rivera durant la intervenció en què ha anunciat una assignatura sobre la Constitució (Efe)
Madrid

Rivera vol que la Constitució espanyola sigui una assignatura obligatòria a l'escola

El líder de Ciutadans vol impulsar una selectivitat "única" per a totes les autonomies en el marc d'un pacte nacional per a l'educació

RedaccióActualitzat

El candidat de Ciutadans a la presidència del govern espanyol, Albert Rivera, ha anunciat que vol crear una assignatura obligatòria que porti per nom "Constitució espanyola" a les escoles. El líder del partit taronja assegura que les seves mesures busquen cohesionar.

Rivera vol que aquesta assignatura troncal tracti temes com els principis bàsics de la carta magna, què són els estatuts, com funciona la Unió Europea, què és una economia de mercat o un estat social.

"Vull una assignatura que s'anomeni Constitució espanyola. I a qui li molesti aquesta assignatura té un problema amb la democràcia i amb la Constitució espanyola. No crec que hi hagi cap pare ni mare que ens estigui escoltant que li amoini que el seu fill conegui el país on viu, les obligacions que té, els drets que té i el sistema democràtic en què viu."

 

En un esmorzar informatiu de Foro El Mundo, Rivera també ha proposat una selectivitat única per a tot Espanya perquè creu que no té sentit tenir "disset sistemes d'avaluació".

"Perquè alguns han entès el bilingüisme com l'exclusió de la llengua comuna. Jo faré tot el possible perquè els espanyols coneguin i puguin aprendre les llengües cooficials. Esclar que sí,  sóc catalanoparlant, però això no és per excloure l'espanyol, això és per tenir una llengua més. La llengua comuna, la de tots, no pot estar exclosa. A Catalunya, de les 25 hores lectives, només n'hi ha tres en espanyol. Només tres, com si fos una llengua estrangera."

 

 

El líder taronja ha insistit que "qui tingui por d'un sistema igual per a tots és que, potser, no està fent bé les coses". Rivera, a més, ha acusat els "nacionalistes" d'utilitzar el sistema educatiu per "adoctrinar". De fet, ha dit que s'ha d'incrementar la dotació pressupostària per a una "alta inspecció de l'Estat que vetlli per saber què passa a les aules".

El president de Ciutadans ha remarcat que aquest pacte nacional per a l'educació és la seva "prioritat" i una de les mesures més "urgents" si surt escollit president.

ARXIVAT A:
Eleccions 28AEducació CsAlbert Rivera
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut